• Záložka do knihy spája školy
          • Záložka do knihy spája školy

          •      Aj tento rok sa naša škola zapojila do tohto krásneho projektu „Záložka do knihy spájaškoly: Tajuplný svet knižnýchpríbehov“. Do projektu sa aktívne zapojili  vyučujúci so svojimi žiakmi. V rámci hodín čítania, literatúry, triednických hodín motivovali žiakov k podpore čítania. Žiaci celý mesiac vyrábali záložky a netrpezlivo očakávali balík od partnerskej školy ZŠ Ľubeľa. Deti sa tešili, že si môžu nájsť nových kamarátov aj takýmto spôsobom. Tak ako minulý rok, aj tento sme okrem vyrábania záložiek, mali aj ďalšie podporné aktivity k čítaniu. Napríklad návštevu čitateľského kútika spojenú s čítaním a kúpou kníh pre deti, alebo nám na hodinách čítali rozprávky, ktoré si doma nachystali spolužiaci. Veľmi nás potešili záložky našej partnerskej školy a deťom sa páčili.

                 Do tohto projektu sa zapojilo 1 134 českých a slovenských škôl s celkovým počtom 148 076 žiakov.Do všetkých troch októbrových projektov zameraných na podporu čítania sa zapojilo 1 566 škôl s celkovým počtom 194 658 účastníkov.

                 Tento rok sme  dostali poďakovanie od organizátorov projektu za živý, kreatívny prístup k realizácii projektu a zároveň nám organizátori spolu s Knižnicou Jiřího Mahena v Brne  udelili DIPLOM za účasť v projekte. 

                Ďakujeme všetkým vyučujúcim, podporujúcim tento projekt a našim šikovným žiakom!

            Mgr. Adriána Kiseľová

            Fotoalbum

        • Projekt BIG SK-AT
          • Projekt BIG SK-AT

          •      

            Hravé učenie cudzieho jazyka bez bifľovania, ale s dôrazom na zážitkovú formu vzdelávania, čiže využívanie cudzieho jazyka aj v reálnych situáciách. Ale taktiež zvyšovanie jazykového a viacjazyčného vzdelávania a podporu inovácií vo vzdelávaní v materských a základných školách. Aj to sú ciele cezhraničného projektu Kooperácia v oblasti vzdelávania v pohraničnom regióne SK-AT.

                Projekt BIG SK-AT za 3,8 milióna eur potrvá do roku 2020, kedy je zároveň naplánované jeho vyhodnotenie. Tvorí ho deväť partnerov, štyria na rakúskej a piati na slovenskej strane. Za Rakúsko je to Úrad dolnorakúskej krajinskej vlády, Školský úrad mesta Viedeň, Rakúski priatelia detí – Krajská organizácia Viedeň a spolková krajina Burgenland. Slovensko zastupuje bratislavská mestská časť Nové Mesto, obec Záhorská Ves, mesto Senica, Nezisková organizácia Enviropark Pomoravie združujúce niekoľko obcí na Záhorí a Inštitút aplikovanej ekológie Daphne.

                 Jedným z bodov uvedeného projektu je v súčasnosti aj vzdelávanie pedagógov a žiakov našej školy, a to vyučovanie nemeckého jazyka pod vedením lektorky Mgr. Janky Báchorovej.

        • Dobré jablká
          • Dobré jablká

          •      O tom, že jablká sú dobré a ešte k tomu zdravé, určite nikto z nás nepochybuje. Jablká obsahujú množstvo vitamínov, minerálnych a stopových látok, ktoré nám pomáhajú udržať sa fit. Je v nich cenný provitamín A, vitamín B, kyselina listová, ako aj vitamíny C a E. Nezabudnime, že staré známe „céčko“ nás chráni pred jesennými vírusmi a posilňuje imunitu. Koľko práce a starostlivosti však potrebuje každé, každučičké jablko, kým sa k nám dostane na tanier, sme sa dozvedeli v utorok 21. novembra od uja ovocinára, ktorý k nám prišiel, aby nám o tom porozprával - od strihania jabloní ešte v zime, ochrany kvietkov pred škodcami, mrazom, opeľovaní, triedení pred oberaním, uskladňovaní, o odrodách, jednej chutnejšej ako druhej.

                 Pán ovocinár nám priniesol šťavnaté jablká, aby sme vyskúšali, že sú nielen veľmi šťavnaté a zdravé, ale i chutné. A aby sme túto dlhú cestu jablka k nám na vlastné oči videli a aj svojou starostlivosťou prispeli k jeho dozretiu, priniesol nám ujo ovocinár stromček jablone, ktorý sme spolu s ním a ujom školníkom zasadili v školskej záhrade.

                 Ďakujeme spoločnosti Dobré jablká z Dunajskej Lužnej za prednášku a stromček. Sľubujeme, že sa oň budeme dobre starať, aby sme si mohli spoločne pochutnať na vitamínkových jablkách.

            Zuzana Doršicová

            Fotoalbum

        • Poľovnícka chata
          • Poľovnícka chata

          •      Dňa, 22. 11. 2017, sme sa vybrali s deťmi z ŠKD na menšiu vychádzku na poľovnícku chatu, ktorá je kúsok za našou dedinou Záhorská Ves. Zo školy sme vyšli asi o 14.00 h po cestách necestách. Aby sme nemuseli po hlavnej ceste, kráčali sme po poľnej cestičke. Keď sme dorazili k miestu odbočenia, zistili sme, že cesta sa stratila. Nič iné nám nezostávalo, museli sme kráčať priamo cez pole. Deťom sa to páčilo, aj keď stonali, že majú ťažké nohy. Ťažké boli, lebo ich mali navýšené o blato. Pole sme hravo zvládli.

                 Keď sme dorazili na chatu, čakal nás tam už pán poľovník Ján Čomor. Predstavil nám diviačicu, ktorú tam majú v obore. Volá sa Zuza. Chvíľu sme tam stáli a sledovali ju. Troška sa predvádzala, behala sem-tam, váľala sa v blate, keď sa otriasala, tak nás aj pekne oprskala. Deti jej priniesli aj pár jabĺčok, ktoré jej hodili. Hneď sa do nich pustila. Potom deťom p. Čomor porozprával o diviakoch, ako sa treba správať v lese, keď stretneme diviaka. Ako sa treba zachovať, ak by náhodou stretli diviačicu s malými prasiatkami. Prečo sa váľajú v blate a veľa ďalších informácií. Nakoniec mali aj deti niekoľko otázok, na ktoré im pohotovo odpovedal.

                 Po peknej besede v prírode, s novými poznatkami, zážitkami, troška unavení a zablatení sme sa vrátili späť do školy. Touto cestou by sme chceli ešte raz poďakovať pánovi Čomorovi za ochotu a peknú besedu!

            Veronika Šimkovičová

            Fotoalbum

          • Testovanie 5 - 2017

          •      V stredu 22. novembra 2017 sa uskutoční testovanie žiakov 5. ročníka ZŠ (T5-2017). Testovania papierovou formou sa zúčastnia všetci žiaci 5. ročníka ZŠ, vrátane žiakov so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami. Žiaci budú testovaní z/zo:

            *matematiky

            *slovenského jazyka a literatúry .

            Viac informácií na: http://www.nucem.sk/sk/testovanie_5

          • Riaditeľské voľno

          • Podľa vyhlášky č.231/2009 z 3. júna 2009 o podrobnostiach o organizácii školského roku vyhlasuje riaditeľka ZŠ Záhorská Ves na deň 22. november 2017 (streda) riaditeľské voľno pre žiakov 6. - 9. ročníka ZŠ a I.A šp. z organizačných dôvodov (zabezpečenie Testovania 5-2017).

        • Zber papiera
          • Zber papiera

          • V dňoch od 6.11. - do 10.11. sa konal v našej škole zber papiera. Vyzbierali sme spolu 4 354 kg papiera . Tu je poradie tried a jednotlivcov:

            1. miesto  - IV.A      1116 kg  , priemer na žiaka 53,14 kg

            2. miesto  -  II.B        638 kg , priemer ne žiaka 37,53 kg

            3. miesto  -   VI.A       317 kg, priemer na žiaka 26,42 kg

            NAJLEPŠÍ JEDNOTLIVCI:

            PETRÁŠOVÁ Vanesska II.B     521 kg

            Nerádová Ninka IV.A                   293 kg

            Horáček Jakub   II.A                    219 kg

            Pochvala za usilovnosť:            TOMÁŠKOVÁ Andrejka            109 kg

            Víťazom blahoželáme. Ďakujeme všetkým, ktorí sa do zberu papiera zapojili.

            Mgr. Renáta Nechalová

            Fotoalbum

        • Hodina deťom
          • Hodina deťom

          •      Hodina deťom je celoročná  verejná zbierka na podporu projektov pomáhajúcim deťom a mladým ľuďom na celom Slovensku. Každoročne takto Hodina deťom prepája tých, ktorí pomoc potrebujú a tých, ktorí ju môžu a chcú poskytnúť. Naša škola sa prvýkrát 10.11.2017 zapojila do verejnej zbierky HODINA DEŤOM. Odznak s maskotom Hugom dostal každý, kto prispel do žltej pokladničky Hodina deťom.

                 Každý, kto prispel, podporil projekty zamerané na pomoc deťom na celom Slovensku. Výťažok zbierky Hodina deťom bude použitý na podporu neziskových organizácií, ktoré systematicky a dlhodobo pracujú s deťmi a mládežou. Vďaka vyzbieraným peniazom budú podporené projekty zamerané na rozvoj osobnosti a tvorivosti u detí, či skvalitňovanie školského prostredia. Podporené budú aj zdravotne znevýhodnené deti a projekty, ktorých cieľom je riešiť problémové situácie detí, ako napríklad domáce násilie alebo deti z detských domovov.

                 Aby každý darca videl, kde pomohol, aktivity podporených detí je možné sledovať v informačnom portáli Nadácie pre deti Slovenska, ktorá zbierku Hodina deťom zastrešuje.

                 Sme radi, že ste v piatok 10. novembra 2017 nezabudli podporiť deti. Veľké poďakovanie patrí všetkým dobrovoľným darcom, ktorí sa rozhodli prispieť a našej dobrovoľníčke pani Uhrincovej a jej malej pomocníčke Andrejke Tomáškovej. Naši malí prváci boli v piatok na exkurzii, a preto prispeli celá trieda v utorok. Celkovo sa v našej škole podarilo vyzbierať 46 eur.

            Za všetky deti Slovenska ďakujeme!

            Mgr. Pavlína Janotková

            Fotoalbum

        • Knižný veľtrh Bibliotéka
          • Knižný veľtrh Bibliotéka

          •      Vo štvrtok 9.11.2017 sa otvorili v bratislavskej Inchebe brány knižného veľtrhu Bibliotéka. Druháci, tretiaci a štvrtáci našej školy s pani učiteľkami Kiseľovou, Tichou a Pláštikovou sa zúčastnili na pódiu Deti sú naše knihy krásneho podujatia v rámci edície Čítame s porozumením / Analfabeta Negramotná  - Ruka v ruke s Analfabetou Negramotnou vo svete krásnych knižiek.

                 Na úvod si žiaci pozreli bábkohereckú scénku zo spomínanej knižky Analfabeta Negramotná. Následne boli prezentované detské knihy Analfabeta Negramotná, Tajomstvo Čierneho Dvora, A-KO-ŽE, O psovi, ktorý mal chlapca a Záhrada čarovného vajíčka, z ktorých herci bábkovej scénky čítali pútavé úryvky.

                 Prezentácia kníh bola podaná ako súťaž medzi štyrmi prihlásenými školami. Žiaci si spomedzi seba vybrali jedného hovorcu, ktorý prezentoval odpovede na otázky, ktoré sa vzťahovali nielen k prečítaným úryvkom, ale preverili ich vedomosti aj v oblasti slovenských autorov a ilustrátorov detskej literatúry. Naši žiaci si viedli veľmi dobre a v kvíze obsadili výborné druhé miesto, za ktoré získali knižné odmeny.

                 Na pódiu mali deti možnosť spoznať autorov spomínaných kníh Jána Uličianskeho, Martu Šurinovú, Ivana Lesaya a ilustrátorku - dcéru známej spisovateľky Kláry Jarunkovej, Danu Zacharovú, ktorí odpovedali na otázky známej moderátorky Bašky Zamiškovej, ktorá celé podujatie moderovala. Na konci podujatia mali deti možnosť si zakúpiť odprezentované knižky a získať cenný podpis spisovateľa Jána Uličianskeho.

                 Po ukončení podujatia si žiaci prezreli bohatú ponuku kníh rôznych vydavateľstiev a mnohí si našli i zaujímavé tituly, ktoré si chcú pripísať do zoznamu darčekov od Ježiška.

             

            Mgr. Alena Pláštiková

             

                 Bibliotéka je jediným knižným veľtrhom na Slovensku, ktorý má dlhú tradíciu a neodmysliteľne patrí k jesennému koloritu hlavného mesta. V piatok 10. novembra  sme sa na toto podujatie vybrali i my, p. učiteľka Doršicová a p.vychovávateľka Veronika Šimkovičová, s našimi prváčikmi. Cestovali sme do Bratislavy vlakom. Keďže v ten deň prebiehala zbierka Hodina deťom, stretli sme na hlavnej stanici maskota Huga, s ktorým sa deti hneď spriatelili a vyfotografovali. Ďalej sme cestovali MHD.

                 Po príchode do Incheby sme sa zúčastnili milej besedy o knihe Pupo a Fazuľka, ktorú napísala Hana Lasicová. Po tejto besede sme sa premiestnili na ďalšiu - Abecedárik. Prišla tam víla ABECEDA, ktorá mala pre deti rôzne úlohy - hľadali a dopĺňali písmenka do tajničky. Deti boli aktívne a písmenká poznali. Predstavili sa nám všetci, čo knihu vytvorili: spisovateľ Daniel Hevier, ilustrátorka Magdaléna Gurská, grafička Martina Rozinajová a editorka Magdaléna Fazekašová. Po skončení besedy deti mali možnosť si knihy zakúpiť a mohli si ich dať podpísať samotnému autorovi – Danielovi Hevierovi. Poprechádzali sme sa aj po celom areále, deti si poprezerali množstvo vystavených detských kníh, zahrali sa na interaktívnej tabuli zaujímavé hry a  aká by to bola exkurzia bez nakupovania suvenírov.

                 Po odchode z Incheby sme ešte absolvovali prechádzku mestom na železničnú stanicu, tam deti s výskaním privítali vláčik - poschodáčik. Zážitkov bolo plno a nás dve hrial pocit spokojnosti pri pohľade na deti, ktoré stískali po celý čas vo vlaku novú knihu Abecedárik a snažili sa v nej lúskať prvé písmenká abecedy.

            Veronika Šimkovičová

        • Lampiónový sprievod
          • Lampiónový sprievod

          •      Lampiónové sprievody si pamätajú prevažne tí skôr narodení. Aj v súčasnosti sa každoročne konajú v rôznych mestách na Slovensku. Táto tradícia neobišla ani našu Záhorskú Ves. Dňa 9. novembra 2017 naša škola v Záhorskej Vsi organizovala už tretí Martinský lampiónový sprievod. Začiatok bol o 17.15 h od ZŠ.

                 Deti pomaly prichádzali s usmiatymi tvárami a samozrejme s rozsvietenými svetielkami – lampiónmi rôznych farieb a tvarov. Vyzerali ako mušky Svetlušky. Sprievod smeroval k Morave za obecným úradom. Pri kultúrnom dome sme mali menšiu prestávku, kde nás čakalo prekvapenie. Deti s p. učiteľkou z Gajar a p. učiteľkou Hájek, ktorá učí na našej škole, nám predviedli tieňové divadlo O svätom Martinovi. Bol to nový zážitok pre deti, ale aj pre nás dospelých. Predstavenie bolo pútavé a zaujímavé. Po predstavení sme pokračovali k Morave, kde sme vypúšťali lampióny šťastia. DHZ sa postaral o občerstvenie.

                 Večer sme sa rozišli domov s príjemným pocitom a novými zážitkami. Ďakujeme všetkým, ktorí nám boli podporou a umožnili nám, aby lampiónový sprievod prebehol tak, aby mali všetci z toho radosť a príjemný pocit.

            Veronika Šimkovičová

            Fotoalbum

        • Stolnotenisový turnaj
          • Stolnotenisový turnaj

          •      V utorok (7.11.2017) sme sa zúčastnili stolnotenisového turnaja v Malackách. Za našu základnú školu nastúpili títo žiaci: Martin Jánský, Marek Šušuk, Dominik Šišulák a Stanislav Pavešic.

                 Turnaja sa zúčastnilo celkovo 6 základných škôl z okresu Malaciek. Postupne sme sa stretli so ZŠ Lozorno, ZŠ Stupava, ZŠ Dr. J. Dérera, Gymnázium Malacky a Spojenou školou Fr. Assiského. Chlapci sa snažili zo všetkých síl, odohrali dobré zápasy, ale v niektorých im chýbalo trošku šťastia. Nakoniec obsadili konečné 5. miesto po výhre nad SŠ Fr. Assiského.

                 Žiaci reprezentovali našu základnú školu so cťou a už teraz sa nevedia dočkať budúcoročného turnaja.

            Mgr. Michal Baboľ

            Fotoalbum

        • Deň vojnových veteránov
          • Deň vojnových veteránov

          •      Deň vojnových veteránov alebo Deň červených makov je pamätný deň, ktorý je venovaný pamiatke vojnových veteránov. Celý svet si ho pripomína a pripomenuli sme si ho aj my v našej obci.

                 V piatok si naši žiaci, predstavitelia obce Záhorská Ves a dôchodcovia pripomenuli jeden z najvýznamnejších dní v histórii ľudstva. 11. 11. 1918 bol vo vlakovom vozni vo Francúzsku podpísaný mier, ktorým sa skončila 1. svetová vojna. 

                 Pri Pamätníku padlých vojakov sme si spoločne uctili ich pamiatku, položili veniec a zapálili kahance. Žiaci na záver zaspievali známu ľudovú pesničku Slovenské mamičky, dostali sladké odmeny a vrátili sa naspäť do školy.

            Mgr. Michal Baboľ

            Fotoalbum

          • Vedomostné ostrovy - úspech!

          • Príjemný dobrý deň,

            s potešením Vám oznamujeme, že Vaša základná škola bola jednou zo 100 vyžrebovaných a v rámci nového projektu Nadácie Volkswagen Slovakia Vedomostné ostrovy získavate interaktívnu vzdelávaciu pomôcku Vedomostný ostrov spolu s bezplatným pripojením na internet na dva roky.

            Nadácia Volkswagen Slovakia

                 Dňa 9. novembra Nadácia na veľtrhu Bibliotéka – Pedagogika 2017 v Bratislave slávnostne zverejnila zoznam škôl, ktorým sa pošťastilo a boli vyžrebované až z 234 žiadostí o Vedomostný ostrov. Inovatívna vzdelávacia pomôcka bude na 100 školách prostredníctvom rôznych interaktívnych úloh, pokusov a videí rozširovať znalosti žiakov v oblasti techniky, nemeckého jazyka, dopravnej výchovy, ekológie a fyziky. Bude obsahovať aj vedomostné kvízy a kariérne poradenstvo vo forme testu „Viem, čím chcem byť“. Test si budú môcť žiaci vypracovať aj online na stránke www.vedomostne-ostrovy.sk. Získajú z neho výstup s odporúčaním, akým smerom sa orientovať pri výbere strednej školy. 

        • Súťaž "O najzdravšiu triedu"
          • Súťaž "O najzdravšiu triedu"

          •  

             

             

             

             

             

             

            Súťaž FAREBNÝ TÝŽDEŇ ,,O najzdravšiu triedu:
             

            1. miesto  I.A     - 180 bodov
            2. miesto   IV.A   - 160 bodov
            3. miesto   II.B    - 156 bodov
            4. miesto   III.A   - 113 bodov
            5. miesto   II.A    - 103 bodov
             

            Súťažno-vzdelávacia aktivita ,,Jedz a hýb sa!"

            Skok z miesta - 3. ročník:

            chlapci:  1. Michael Marguš - 147 cm
                          2. Filip  Kňaze          - 146 cm
                          3. Jakub Temer        - 129 cm

            dievčatá:  1. Emma  Lučánska        - 122 cm
                             2. Vanesa Šušuková        - 111 cm
                             3. Sofia  Valentovičová    -  109 cm

            Zuzana Doršicová

          • Farebná jeseň - trojnásobný úspech!

          •      Naša škola sa zapojila v hojnom počte tvoriacich detí do výtvarnej súťaže pre MŠ, ZŠ, ŠKD, CVČ „FAREBNÁ JESEŇ“. Do súťaže, ktorú organizovalo Centrum voľného času v Malackách, bolo zaslaných celkovo 387 prác. Napriek tomuto vysokému počtu sa podarilo uspieť aj našim deťom. Medzi 31 ocenenými prácami sa umiestnila 2 kolektívne práce: „Ježko“ ŠKD I.A ZŠ v Záhorskej Vsi a individuálna práca Dávidka Paradiho z III.A triedy. Deti získali diplomy a ceny, ktoré im odovzdala pani riaditeľka. Výstavu prác si môžete prezrieť v priestoroch CVČ od 24. 10. - 14. 11. 2017. Našim malým víťazom gratulujeme a tešíme sa s nimi z ich úspechov!

            Mgr. Zuzana  Tichá

            Fotoalbum

          • Vybíjaná najmladších žiakov

          •      

                    

             

                 Dňa 24.10.2017 sa žiaci štvrtého ročníka,  narodení od 1.9.2017 a mladší, zúčastnili okresného kola turnaja vo vybíjanej najmladšieho žiactva v Malackách.

                 Do súťaže bolo prihlásených dvanásť škôl. Naši žiaci odohrali dva zápasy s vylosovanými súpermi zo ZŠ Štúrova Malacky a ZŠ Láb. Aj napriek veľkej snahe, úsiliu a odhodlaniu boli obidvaja súperi silnejší a naši žiaci prehrali.

                 Našu školu na turnaji reprezentovali žiaci IV. A triedy: Lucia Brezinová, Andrej Fejtl, Alex Keszegh, Martina Kiseľová, Veronika Klasová, Carmen Kopiarová, Viktória Olejková, Nina Nerádová, Alexandra Noseková, Adam Šišulák, Adriana Tesárová a Alica Vašinová.

                 Všetkým žiakom ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy!

            Mgr. Alena Pláštiková

            Fotoalbum

        • Stretnutie so starými rodičmi
          • Stretnutie so starými rodičmi

          •  

             

             

             

             

             

             

             

             

             

             

             

             

             

             

             

            Vďaka Vám za všetko, za slnečné dni,

            za prebdené noci, za pokojné sny.

            Vďaka Vám za všetko, za trpezlivú dlaň,

            za pohladenie v bôli i za milú tvár.

            Vďaka Vám za všetko, za každý vrúcny cit,

            bez tepla Vašich sŕdc nemohli by sme žiť.

             

                 Slová vďaky, úcty a nekonečnej lásky plynuli v našej základnej škole z úst všetkých prítomných detí i pedagógov vo štvrtkové popoludnie - 26. októbra, kedy sme sa rozhodli v rámci Mesiaca úcty k starším spríjemniť starkým všedný deň a piesňami, básňami, tančekmi, hrou na hudobné nástroje, objatím, úsmevom a vrúcnym slovom poďakovať im za nekonečnú starostlivosť, životnú múdrosť, láskavé pohladenie, ktoré detské srdiečko tak veľmi potrebuje. Spoločné stretnutia starkých so svojimi vnúčatkami sa stali v našej škole už tradíciou. Po kultúrnom programe, ktorý triedne pani učiteľky pripravili so svojimi žiačikmi, nasledovala prehliadka priestorov školy. Deti sa rady popýšia svojou triedou, všetkými učebňami, v ktorých nadobúdajú svoje vedomosti, svojimi prácami, starkým odovzdali darčeky, ktoré im pre túto príležitosť pripravili. Záver stretnutí vždy patrí spoločnému posedeniu, debatám, ako to bolo kedysi a ako to je dnes. Nechýbalo občerstvenie, ktoré pripravili rodičia detí spolu s pani učiteľkami.

                 Vďaka za krásne spoločné stretnutie, určite zostane príjemnou spomienkou pre všetkých prítomných.

             

            Zuzana Doršicová

        • Návšteva v Jeseni života
          • Návšteva v Jeseni života

          •  

             

             

             

             

             

             

             

             

             

            Aj napriek svojim šedinám,

            vždy budeš pre nás jediná.

            Aj napriek tvojim vráskam,

            hreje ťa naša láska.

            Prajeme Ti milý starký, starká,

            nech ťa sila neopúšťa, nech Ti stále slúži zdravie,

            či je deň, a či noc hustá.

             

                 Takto naši žiaci 2., 3. a 4. ročníka, dňa 26.10.2017, prišli pozdraviť našich seniorov v zariadení „Jeseň života“ pri príležitosti ich sviatku – október Mesiac úcty k starším. Žiaci predviedli krátke pásmo piesní a básničiek. Pre našich seniorov si pripravili aj malý darček vo forme slniečka a kvetinky, ktorým sa babičky veľmi potešili. Deti sa veľmi snažili, vystupovali odvážne, smelo a za svoje vystúpenie dostali sladkú odmenu. Babičky sa na deti budú tešiť aj o rok.

             

            Mgr. Ľubica Hájek

        • Zber papiera
          • Zber papiera

          •     

             

             

             

             

             

                 

             

             

             

             

             

             

                      Od 6.11. do 10.11.2017 bude v základnej škole prebiehať v pracovných dňoch zber papiera v čase od 13.30 do 15.30 h, v piatok do 12.00 h. Jeden deň v dopoludňajších hodinách budú žiaci spolu s triednymi učiteľmi zbierať papier priamo v obci. Papier musí byť zviazaný.

                       Najlepšia trieda a aj najlepší jednotlivec budú odmenení!

            Mgr. Renáta Nechalová