• DOD - Faurecia Lozorno
          • DOD - Faurecia Lozorno

          • Žiaci 8. a 9. ročníka našej školy dostali dňa 28.1.2020 pozvanie do závodu Faurecia v Lozorne na DOD. Táto firma je na slovenskom trhu už viac ako 10 rokov. Jej veľké priestory – haly sa využívajú na výrobu sedačiek pre športovo-úžitkové vozidlá koncernu Volkswagen. Žiaci mohli vidieť ako prácu, ktorú robili v minulosti ľudia, vykonávajú roboty. Všetko je zdigitalizované a zautomatizované. Stroje sú naprogramované tak precízne, že rozlišujú farbu poťahov, vedia do ktorej uličky a z ktorého regálu majú priniesť daný komponent. Zastavia sa, keď je pred nimi prekážka. Ďalej sa žiaci zoznámili so samotným skladaním sedačky do auta. Každý zamestnanec má svoju úlohu, ktorú musí splniť. Tento závod intenzívne spolupracuje so študentami stredných a vysokých škôl, prevažne technických odborov a otvára svoje brány aj žiakom Strednej odbornej škole automobilovej Duálnej akadémie. Ponúka žiakom prácu v modernom a inovatívnom prostredí stabilnej medzinárodnej spoločnosti a možnosť získať množstvo praktických skúseností. 

            Ľubica Hájek 

            Fotoalbum

             

             

        • "Všetkovedko" a "Expert Geniality" - odovzdávanie diplomov
          • "Všetkovedko" a "Expert Geniality" - odovzdávanie diplomov

          • Výsledky, na ktoré sme tak veľmi čakali. Všetci, ktorí sa prihlásili, sú úspešnými riešiteľmi.

            Titul „Všetkovedkov učeň“ získali:

             II. A – Sabrinka Danihelová, Viktória Lazarová, Ema Nespalová,

                        Fábio Ján Aľušik, Stela Vorobjová, Šimon Daráž

            III. A – Veronika Poláková, Daniel Očenáš, Nikolas Mikulka

            IV. A – Nina Horváthová, Sarah Karabová, Róbert Kočnár, Nella Nerádová

            IV. B – Boris Šimkovič, Viktória Ščepková, Jakub Zvěřina, Andrej Rehák, Tomáš Malík, Tomáš  Višváder

            Za preukázanú múdrosť titul „ Všetkovedko školy“ získala:

            Laura Strečanská z III. A.

            Medzi 30% najmúdrejších žiakov zo všetkých zúčastnených škôl Slovenska, 6. miesto a titul„ Všetkovedko“ získala: Laura Strečanská z III. A.

            EXPERT GENIALITY SHOW  

            V novembri sa konala súťaž „ EXPERT GENIALITY SHOW“. Zúčastnili sa jej traja žiaci našej školy.

            Jakub Temer a Juraj Zvěřina získali Účastnícky diplom.

            Matej Varga získal titul „ EXPERT“ v téme : Päť jazykov kultúry.
             

            Všetkým srdečne blahoželáme!

             

            Veronika Šimkovičová

            Fotoalbum

             

        • Šaliansky Maťko J. C. Hronského - okresné kolo v Malackách
          • Šaliansky Maťko J. C. Hronského - okresné kolo v Malackách

          •         Okresné kolo 27. ročníka celoslovenskej súťaže v prednese slovenskej povesti Šaliansky Maťko J. C. Hronského sa uskutočnilo 24. januára 2020 v CVČ v Malackách.

                      Našu školu reprezentovali víťazi školského kola a to: Veronika Poláková, tretiačka, víťazka I. kategórie, Jakub Justin Šimko, štvrták, reprezentant II. kategórie a Lucia Nerádová, siedmačka, reprezentovala našu školu v III. kategórii. Naši recitátori sa zúčastnili tejto súťaže povesťami O holíčskej studni, Chromý páv a Krásna neznáma.

                      Tohto roku porota okresného kola zvlášť ocenila výber a rôznorodosť textov a zúčastnenie sa nových recitátorských tvárí. Našim recitátorom ďakujeme za účasť a za skvelé reprezentovanie našej školy.

            Ana Filko 

            Fotoalbum

        • Lyžiarsky výcvik vo Vysokých Tatrách
          • Lyžiarsky výcvik vo Vysokých Tatrách

          • V pondelok 13.1.2020 už skoro ráno deti nedočkavo čakali na príchod autobusu, ktorý nás mal odviezť na lyžiarsky výcvik do Tatranskej Lomnice. Výcvik trval od 13. do 17.1.2020. Prišiel parádny autobus, do ktorého sme sa nalodili so všetkými batožinami, kuframi, lyžami... Cesta ubiehala bez problémov. Tento rok sa lyžiarskeho výcvikového kurzu zúčastnilo 21 žiakov 5. až 9. ročníka. Z toho 7 žiakov stálo prvýkrát na lyžiach. Ostatní žiaci boli zaradení do skupiny mierne pokročilých a pokročilých. Zimná krajina bola okúzľujúca a poskytovala tie najlepšie podmienky pre lyžovanie. Ubytovaní sme boli vo "Vila Horec" v obci Gerlachov. Bolo to ubytovanie formou dependance hotela Hubert, v ktorom sme mali raňajky a večere. V hoteli sme mali krásnu herňu a wellness. Ubytovanie bolo pekné, čisté.  Už prvý deň poobede sme lyžovali na Štrbskom plese. Tu mali začiatočníci tvrdú školu obúvania lyžiarok, nosenia lyží, presunu na svah v rýchlom tempe. Na svahu nás už čakal inštruktor David, ktorý si zobral pod patronát žiakov začiatočníkov a naučil ich základnú techniku zjazdového lyžovania. Začiatočníci základnú techniku zvládli a svoje schopnosti ďalej zdokonaľovali už na svahu v Tatranskej Lomnici. Pokročilí lyžiari sa zlepšovali na náročnejšom svahu pod Skalnatým plesom, kde bola potrebná väčšia dávka odvahy a zdatnosti. Večer, po náročnom lyžovaní, mali žiaci vyplnený animátormi. Súťažili v hudobnom kvíze „Shazam quiz“ (Noc hudobných hitov), kde sme tentokrát súťažili sami medzi sebou.  Ďalšie dni nás už hneď po raňajkách čakal skibus, ktorý nás odviezol na svah, kde sme opäť celý deň lyžovali. Žiaci boli veľmi usilovní, vytrvalí, chtiví, aby sa naučili a zdokonalili v lyžovaní. Každé ráno mali žiaci rozcvičku v snehu a večer sa mohli okúpať v hotelovom bazéne a hrať hry v herni. V strede týždňa sme poldeň prežili v Tatrách a odniesli sme si nezabudnuteľný zážitok z Tatranského ľadového dómu na Hrebienku. Tento rok bol postavený na tému Katedrála Notre-Dame, tiež nazývaná aj Chrám Matky Božej v Paríži. Niektorí žiaci si boli ešte pozrieť múzeum Kvantárium – hra svetiel. Na Hrebienok k Tatranském ľadovému dómu nás pohodlne vyviezla pozemná lanovka (zubačka) zo stanice Starý Smokovec. Naspäť sme sa odviezli na saniach po sánkarskej dráhe, čo bol asi najväčší zážitok. Žiaci si počas celého pobytu udržiavali poriadok na svojich izbách. Ich usilovnosť sme na záver kurzu aj patrične vyhodnotili a odmenili sladkou odmenou. A prišiel záver lyžiarskeho kurzu. Na svahu nás čakala pekne upravená slalomová trať, kde žiaci ukázali svoje naučené schopnosti. Žiakov sme rozdelili na tri skupiny. Začiatočníci mali kratšiu trať a ostatní dlhšiu.   

            A súťaž dopadla takto:  

            Začiatočníci:  

            1. miesto – Emma Lučánska (V.A) 

            2. miesto – Matej Varga (V.A) 

            3. miesto – Filip Kňaze (V.A) 

            Mierne pokročilí:  

            1. miesto – Sofia Valentovičová (V.A) 

            2. miesto – Rebecca Gbelská (IX.A)   

            Pokročilí:  

            1. miesto – Filip Glajšek (IX.A) 

            2. miesto – Nina Nerádová (V.A) a Filip Polák (IX.A) 

            3. miesto – Nina Mészárosová (IX.A) 

            Všetkým gratulujeme!  

                 Lyžiarsky výcvik prebiehal v pokojnej priateľskej atmosfére, žiaci boli disciplinovaní a rešpektovali pokyny učiteľov a inštruktora. Po náročných dňoch plných zážitkov sme sa všetci vrátili domov. Tešíme sa už  na budúci rok!!! 

            Mgr. Ľubica Hájek 

             

            Fotoalbum