• Vyhodnotenie školského roka
          • Vyhodnotenie školského roka

          • V piatok ráno do otvorenej školskej brány kráčali krásne vyobliekaní školáci a školáčky. Prišli si pre svoju "výplatu". Vysvedčenie už na nich čakalo v triedach. No najskôr sme sa zhromaždili v telocvični na slávnostnom ukončení školského roka. Už každoročne takto slávnostne oceňujeme úspechy našich žiakov. V rezkom tanečnom úvode vystúpili naše žiačky, ktoré sú mažoretkami súboru Merci. Slávnosť zahájila pani riaditeľka PaedDr. Ivica Pupiková, ktorá privítala pána starostu JUDr. Borisa Šimkoviča, pána farára Mariána Libiča a predsedníčku ZRŠ pani Ing. Luciu Kňazeovú Beňovú, žiakov, učiteľov, zamestnancov školy a rodičov. Po privítaní sa prítomným prihovoril  starosta obce . Poďakoval pani riaditeľke za jej prácu na riadení a zveľaďovaní školy. Zároveň poďakoval za prácu pedagógom a všetkým správnym zametnancom školy. Poprial žiakom pekné a bezpečne prežité prázdniny.  Pani riaditeľka vo svojom príhovore zhodnotila odchádzajúci školský rok. Srdečne poďakovala učiteľom a všetkým zamestnancom školy za ich prácu a pristúpila k oceňovaniu žiakov. Žiaci boli ocenení za výborný prospech, úspešnú a vzornú reprezentáciu školy v rôznych súťažiach školských, okresných, krajských a aj celoslovenských kôl. Ocenení boli jednotlivci, ale súťaže prebiehali aj medzi kolektívami tried. O najkrajšiu triedu, o najlepšiu dochádzku, o najkrajšie políčko a v zbere papiera. Každý ocenený žiak dostal diplom a darček. Kolektívy dostali za odmenu balíčky so sladkosťami. Špeciálnu cenu za usilovnosť dostala Andrejka Tomášková.  Program slávnosti pokračoval rozlúčkou deviatakov. Pre týchto našich žiakov niečo končí, ale niečo nové začína. Lúčia sa so svojimi učiteľmi, spolužiakmi, ale kráčajú v ústrety novým výzvam. Dúfame, že sa im bude dariť. Každý deviatak pre spomienku dostal rozlúčkový list.

            Ceny boli rozdané. Bodku za slávnosťou dali žiaci 1. stupňa. Spolu so svojimi pani učiteľkami zaspievali piesň, ako ináč o škole. Žiaci dostali vo svojich triedach vysvedčenia a ...."Hurá na prázdniny!!"

             

            Pavlína Janotková, Mgr.

             

             Fotoalbum

        • Clipperton - divadelné predstavenie Rumcajs
          • Clipperton - divadelné predstavenie Rumcajs

          •       Na záver školského roka sme pozvali k nám opäť divadlo Clipperton z Banskej Bystrice. Chceli sme našim žiakom dať darček za ich celoročné úsilie v škole. Divadelné  predstavenie o zbojníkovi Rumcajsovi navodilo dobrú náladu v našej telocvični. Vtipný dej obohatený o veselé pesničky vyvolával vlny smiechu. Herci svojim výkonom zaujali nielen tých najmenších, ale aj žiakov 2. stupňa. Žiaci mali možnosť spoznať nebojácneho obuvníka, neskôr zbojníka, ktorý svojím humorom a spravodlivosťou prekonal trojhlavého draka a spoznal sa so svojou milou Mankou.                         

            Pavlína Janotková, Mgr.

            Fotoalbum

        • Vyhodnotenie olympiád
          • Vyhodnotenie olympiád

          •      Vo štvrtok 21.6.2018 sa uskutočnilo v Kine Záhoran v Malackách vyhodnotenie a odovzdávanie cien víťazom súťaží a olympiád v školskom roku 2017/2018. Ceny odovzdával zástupca primátora Malaciek Ing. Milan Ondrovič, hostia a predsedovia olympiád. Túto slávnostnú chvíľu spestrilo gymnastické a spevácke vystúpenie.

            Ocenený bol:

            Biologická olympiáda, kategória D :

                     

                               Stanislav Nechala, VII.A - 1. miesto

             

              Blahoželáme a prajeme veľa úspechov .

              Mgr. Renáta Nechalová

             Fotoalbum

        • Škola v prírode
          • Škola v prírode

          •      Týždeň v prekrásnom tichom prostredí Oravskej vrchoviny, Oravských Beskýd a Podbeskydskej vrchoviny strávili deti prvého stupňa našej základnej školy v rámci školy v prírode. Zavítali spolu so svojimi pani učiteľkami Zuzkou Tichou, Zuzkou Doršicovou a pani vychovávateľkou Veronikou Šimkovičovou do obce Novoť do miestneho Agropenziónu, aby spoznali a objavovali krásy ďalekej Oravy. Klasické školské lavice a triedy vymenili za učenie na lúke, v lese, na farme, spoznávali nové miesta, pamätihodnosti, ľudí, zvyky a tradície oravského regiónu.

                 Bolo úžasne a ubehlo to neuveriteľne rýchlo. Všetko, čo bolo naplánované, detičky absolvovali - výlety do okolitej prírody, turistiku k vyhliadkovej veži so smerovou ružicou na sedle Beskýd, odkiaľ sa im naskytol prekrásny výhľad na poľskú i slovenskú stranu vrchov, výlet na Oravský hrad, ktorý je jedným z najkrajších hradov na Slovensku, pocestovali netradičnou oravskou lesnou úzkorozchodnou železnicou, kedysi zvážajúcej drevo. Počas prestávky si pozreli expozíciu v goralskej drevenici približujúcu kultúru Goralov na Orave. Cesta vláčikom bola spestrená rozprávkovými postavičkami umiestnenými priamo pri koľajniciach - zakývali Červenej Čiapočke, Pinocchiovi, princeznej i veľkému pavúkovi - križiakovi. Navštívili miestnu farmu plnú zvieratiek. Vítali ich ovečky, lamy, pávy, psík, morské prasiatka, kačky, husi a hlavne kravy, ktoré si odvážne detičky mohli skúsiť i ručne podojiť. Nasledovala ochutnávka údeného i neúdeného ovčieho syra.

                 Nevšedným zážitkom bola návšteva miestnej základnej školy, kde nás privítala pani zástupkyňa a zaviedla na vyučovanie k štvrtákom. Čakalo nás milé prekvapenie - štvrtáci nám zahrali divadielko, zaspievali a spoločne si s našimi deťmi zatancovali. V rámci animačného programu deti spolu s animátorkami Maťkou, Klaudiou a Simonkou absolvovali množstvo hier, súťaží, tančekov, fungovala denná pošta, kde deti mohli súkromne alebo verejne vyjadriť názory, poďakovať za priateľstvá, predkladali svoje otázky. Hlavne však všetky aktivity nás pedagogičiek i animátoriek smerovali k ochrane, poznávaniu a láske k prírode, v ktorej sa nachádzali. Denne sa im privrávala Matka Príroda, ktorej odkazy a listy deti každý večer nachádzali v pošte a vyzývala ich k dobrým skutkom, za ktoré sa im v budúcnosti odvďačí. Celý týždeň sa o brušká detí starali obetavé tety kuchárky, varili vynikajúce dobroty, presne také, ktoré deti vidia na tanieri najradšej. Nechýbali vitamínky vo forme ovocia z kuchyne, ale i od rodičov, ktorým v mene všetkých detí ďakujeme. Denne konzumovali melóny, banány, jablká, broskyne. Pestré aktivity, zábava, výlety, zážitkové učenie, radosť, bádanie, hľadanie, spontánnosť, letné radovánky – to sú slová, ktoré najlepšie vystihujú našu školu v prírode. Prežili sme nevšedný týždeň plný zážitkov a spoznávania krás nášho úžasného Slovenska.

                 Na záver prikladám veršíky, ktorými sme sa posnažili potešiť naše detičky v rozlúčkovej pošte:

            Laurinka Strečanská                                                          Vivienka Bínová                                                                Ty si naše usmievavé slniečko,                                          Obrázky pekné vždy kreslíš,

            pre všetkých máš otvorené srdiečko.                                pretože si v tomto veríš.

             

            Sofinka Masaryková                                                             Martinko Sith

            Vo všetkom vždy prvá si                                                      Chlapec si Ty veľmi smelý,          

            a rastieš nám do krásy.                                                        pohyb je pre Teba skvelý.

             

            Veronika Poláková                                                      Danielko Očenáš                                                                     Naša školská bábika,                                                  Rozumom vždy najprv pohneš,            

            v objímaní vyniká.                                                        úlohy vždy hravo zvládneš.

             

            Saška Fejtlová                                                                        Mirko Šišulák                                                              Útly drobček si Ty náš,                                                     Rýchly si Ty ako strela,                    

            skromnosť v srdci ukrývaš.                                               pohybu máš veru veľa.

             

            Marko Alex Korych                                                     Alicka Danihelová                                                                     Športovec si, kamarát,                                               Palička Ti veľmi svedčí,                                                           lopta, futbal Ťa má rád.                                              Trénuješ bez veľkých rečí.

             

            Ninka Horváthová                                                                 Jakubko Filip Horáček

            Hlások Tvoj my skoro nepoznáme,                                     Veselú povahu máš,

            za to kamarátku v Tebe veru máme.                                  radosť všade rozdávaš.

             

            Jarko Danihel                                                                         Jakubko Justin Šimko

            Každý Ťa má veru rád,                                                          Veselý si veru chlapec,

            vieš byť dobrý kamarát.                                                       srandy s Tebou je vždy kopec.

             

            Viki Ščepková                                                                        Tomi Višváder

            Ty si ozaj skvelá baba                                                           Rečnícky dar veru máš,

            a mažoretkuješ Ty rada.                                                       o hradoch rád rozprávaš.

             

            Borisko Šimkovič                                                                  Laurinka Sithová

            Futbal Ty máš veľmi rád,                                                     Keď úsmev na tvári vyčaríš,

            s loptou si Ty kamarát.                                                        všetko navôkol seba rozžiariš.

            Aďko Vašina                                                                          Alžbetka Petrášová

            Hravý si Ty veru chlapec,                                                    Spravodlivosť v rukách máš,

            to je Tvoja najlepšia vec.                                                    ochraňovať neváhaš.

             

            Vanesska Petrášová                                              Emmka Lučánska

            Citlivá si povaha                                                    Nech Ti dlho zostane ten krásny úsmev na tvári,

            a pomáhať neváhaš.                                             čo nám často našu triedu tak nádherne rozžiari.

            Emmka Vorobjová                                                 Sofinka Valentovičová

            Zostaň stále dobručká,                                         Priateľská ku všetkým bývaš,

            no aj viacej smelučká.                                           dobré srdce v sebe skrývaš.

             

            Sebi Danihel                                                           Jakubko Daniel Temer

            Zostaň stále kamarátsky,                                     Pomáhaj deťom aj naďalej rád,                     

            usmiaty a tiež dobrácky.                                      s jednotkami buď ďalej kamarát.

            Matejko Varga                                                       Jurko Latta

            Múdru hlávku veru máš                                       Einstein síce ešte nie si,

            a vzorne sa vždy správaš.                                     no s matikou rady vieš si!

             

            Alicka Vašinová                                                     Martinka Kiseľová

            Starať sa o menších Ti pristane,                         Talentu máš veľa z neba,

            nech Ti to aj naďalej zostane.                             Využiť ho vieš, keď treba.

             

            Veronika Klasová                                                  Ninka Nerádová

            Jednotiek máš plnú žiacku,                                 Si majsterka - mažoretka,

            v škole si za dobrú žiačku.                                   Tebe patrí sláva všetka.

             

            Carmenka Kopiarová

            O Tebe to všetci vedia,

            recitácie Ti sedia.

             

            Veršíky spoločne tvorili:

            Mgr. Zuzana Tichá

            Veronika Šimkovičová

            Zuzana Doršicová

            Fotoalbum

        • Exkurzia v Zoologickej záhrade Bratislava
          • Exkurzia v Zoologickej záhrade Bratislava

          •      Dňa 22.júna boli žiaci II.B a IV.A triedy našej školy so svojimi triednymi učiteľkami na exkurzii v Zoologickej záhrade Bratislava.

                 Hlavnou činnosťou ZOO je chov a záchrana ohrozených druhov živočíchov. Žiaci mali možnosť vidieť 178 druhov rôznych živočíchov a 1016 exemplárov. Medzi najvzácnejšie zvieratá tejto ZOO patria adax núbijský, zubor európsky, nosorožec tuponosý, kulan turkménsky, hrošík libérijský, gibon zlatolíci, leopard cejlónsky, tamarín pinčí, útloň malý, kôň Przewalského a mnohé ďalšie.

                 Príjemné chladnejšie počasie umožnilo žiakom zaslúžený oddych od každodenného učenia sa a počas prechádzky medzi zaujímavými expozíciami si prezreli pavilón šeliem pre levy juhoafrické, tigre (biela forma), jaguára amerického a leopardy cejlónske, pavilón primátov pre šimpanzy učenlivé a orangutany sumatrianske, terárium a exotárium s expozíciou surikát, tropických opičiek, leňochov, pásavcov a dvomi novými sladkovodnými akváriami, výbehy nosorožcov a kengúr, výbeh pre vlka eurázijského, výbeh zebier a žiráf, výbehy antilop a hrošíkov libérijských, prírodné jazerá plameniakov a pelikánov. Okrem zaujímavých expozícií si žiaci prezreli i Dinopark a krátky film v 3D kine.

                 Z celodennej exkurzie sa žiaci vrátili domov síce unavení, ale s mnohými novými zážitkami a informáciami o zvieratách.

                 Ďakujeme pani K. Búdovej a M. Nerádovej za doprovod žiakov počas exkurzie. 

            Mgr. Alena Pláštiková

            Fotoalbum

        • Divadelné žiacke predstavenie
          • Divadelné žiacke predstavenie

          •      Dnešný deň nám okrem slniečka rozžiarili aj deti z divadelného krúžku Smajlík z Jakubova. Zahrali nám humorný príbeh o tučnom kocúrovi a nezbedných myšiach. Žiaci so zatajeným dychom sledovali príbeh, smiali sa na výmysloch myšičiek a nadšene tlieskali pri pesničkách, ktoré dopĺňali dej rozprávky!

                 Ďakujeme divadelníkom za príjemný zážitok a želáme im veľa úspechov pri ich ďalšej tvorbe.

            PaedDr. Renáta Beneková

            Fotoalbum

        • Škola života - výchovný koncert
          • Škola života - výchovný koncert

          •      Dňa 18.6.218 medzi žiakov našej školy zavítali Jaro Gažo a Radko Pažej z občianskeho združenia Škola života a pripravili pre žiakov 1. až 9. roč.v kultúrnom dome výchovný koncert „Ako zachrániť.“ A kto sú Jaro Gažo a Radko Pažej?

                 Jaro Gažo - spevák skupiny Arzén aj novovzniknutej formácie OFF. Známy tiež ako muzikálový spevák z účinkovania nielen v Mestskom divadle v Žiline, ale aj na Novej scéne. Vidieť ste ho mohli v muzikáloch Na skle maľované, Hamlet, Cigáni idú do neba či Cirkus svet. V programe sa venoval spevu, hre na akustickú gitaru a sem-tam nepleche ;)

                 Radko Pažej - profesionálny moderátor, ktorého hlas je známy nielen z rádia či TV. Vidieť ste ho mohli pri moderovaní rôznych spoločenských podujatí, ale taktiež pri hraní na bicie a perkusie v skupine AYA, skupine Tomáša Bezdedu, či novovzniknutej formácií OFF. Programom sprevádzal ako moderátor a občas si aj zabubnoval ;)

                 Predstavenie bolo realizované prostredníctvom hovoreného slova a hudobných skladieb hraných naživo, doplnené obrazovou videoprojekciou. Chlapci si na pomoc pozvali „Maťku“, profesionálnu záchranárku, ktorá žiakom priblížila  všetko, čo je naozaj dôležité pri podávaní prvej pomoci. Vysvetlila, ako postupovať - od zavolania na tiesňovú linku prvej pomoci, cez inštrukcie, až k záchrane ľudského života. Výklad dopĺňali pesničky s videoprojekciou. Žiaci sa veľmi spontánne a aktívne zapájali do celého diania.  Mali možnosť aj prakticky vyskúšať, ako prebieha hovor na tiesňovú linku aj ako postupovať pri podávaní prvej pomoci.  Na záver si spoločne s Jarom Gažom zaspievali  pieseň  Lipová  lyžka  z muzikálu Na  skle  maľované.

                 Malým aj veľkým sa koncert páčil a dúfame, že sa s účinkujúcimi stretneme aj na iných koncertoch.

            Mgr. Adriána Kiseľová

            Fotoalbum

        • ZŠ Florbal Games turnaj v Stupave Úspech! Naši chlapci bronzoví!
          • ZŠ Florbal Games turnaj v Stupave Úspech! Naši chlapci bronzoví!

          • V piatok 15. júna sa naše chlapčenské mužstvo starších žiakov v zložení: David Malík, Patrik Malík, Kevin Vrba, Martin Jánsky, Mário Brutvan, Marcel Šarközy, Matej Fejtl, zúčastnilo floorbalového turnaja v Stupave. Bol to 1. ročník ZŠ Florbal Games. Naši chlapci zohrali štyri zápasy. Stretli sa v zápasoch  s mužstvami ZŠ Stupava, ZŠ Sološnica, ZŠ Vajanského Modra a ZŠ Česká, Bratislava. Chlapci podali v každom zápase výborný výkon. Po celodennom snažení sa dočkali medailového ocenenia. Naše mužstvo získalo tretie miesto a boli ocenení bronzovými medailami.  Ďakujeme chlapcom za úspešnú reprezentáciu našej školy! Zároveň poďakovanie patrí aj pánovi učiteľovi Baboľovi za športovú prípravu našich žiakov! 

             

            Palína Janotková, Mgr.

            Fotoalbum  

          • Škola v prírode - návrat

          • Milí rodičia, predpokladaný príchod detičiek je 15.6.2018 medzi 13.30 h a 14.00 h.

            Rozlúčková diskotéka 💃🕺

            Rozlúčková diskotéka

          • Škola v prírode - Novoť

          • Milí rodičia, sme na mieste a sme v poriadku! :)

            Cesta tam

            Orava nás víta tancom

            ...a výborným jedlom!

            Vychádzka na vyhliadku

            Vyhliadka

            Oravský zámok

            Oravská železnička

            Oravská drevenička

            Hráme sa v tímoch

            Pyžamová párty girls

            Pyžamová párty boys

            Vychádzka a návšteva miestnej školy

            Návšteva miestnej školy

            Hráme sa

        • Aurelium - zážitkové centrum vedy
          • Aurelium - zážitkové centrum vedy

          •      Dňa 6.6. sa žiaci siedmeho ročníka zúčastnili exkurzie v Bratislave. Navštívili Aurelium, zážitkové centrum vedy. Je to miesto, kde sa prelína zábava s učením. Sú tu prezentované najzaujímavejšie javy v oblasti fyziky, chémie, biológie a iných prírodných a technických vied. Žiaci si mohli vyskúšať a prísť na mechanizmus, akým daná vec funguje. Napr.: šliapaním na trenažéri vyrábali elektrickú energiu, odmerali si biosignály vlastného tela, testovali svoj postreh, koordináciu, presnosť pohybu. Expozícia Voda v pohybe nám predstavila vodnú elektráreň, záplavovú dedinu alebo spomalené kvapky. Okrem iného žiaci videli aj laserovú šou, Teslov svet a navštívili i zvukovú miestnosť. Videli veľa zaujímavých vecí a odchádzali plní dojmov a nových zážitkov.

            Mgr. Renáta Nechalová

            Fotoalbum

        • Exkurzia v SHMÚ
          • Exkurzia v SHMÚ

          •      V stredu (6.6.2018) sa žiaci piateho a šiesteho ročníka dali na cestu do hlavného mesta Slovenskej republiky. Vlakom sme sa presunuli zo Záhorskej Vsi až do Bratislavy. MHDečkou sme prišli až Kolibu, kde sme sa po krátkej prechádzke ocitli priamo v centrále SHMÚ (Slovenský hydrometeorologický ústav).

                 Tu nás čakali prednášky o tom, ako vzniká predpoveď počasia. Žiakom boli vysvetlené jednotlivé moduly, ktoré sa používajú na predpovedanie počasia hlavne na našom území (ale aj v celej Európe). Postupne boli oboznámení s rôznymi prístrojmi, ktoré meteorológom posúvajú informácie o situácii v našej atmosfére. Po hodinovej prednáške sme sa presunuli do ich vlastnej meteorologickej záhradky. Tam sme mohli naživo vidieť jednotlivé prístroje na meranie teploty, vetra, zrážok či vlhkosti.

                 Po náučných slovách v SHMÚ sme sa vybrali pomalým tempom až do centra Bratislavy. Naša cesta viedla z Koliby popri Úrade vlády SR až na Obchodnú ulicu, kde si žiaci dali menšiu pauzu na občerstvenie. Po nabratí nových síl sme si urobili ešte jednu malú zastávku pri Grasalkovičovom paláci. Od neho sme už prešli priamo na vlakovú stanicu, kde sme čakali na vlak, ktorý nás odvezie domov.

                 Počasie nám celý deň prialo a žiaci sa vrátili domov s veľkým množstvom nových a užitočných informácií.

            Mgr. Michal Baboľ

            Fotoalbum

        • Jazykový kvet - Monika Miškerníková úspešná!
          • Jazykový kvet - Monika Miškerníková úspešná!

          •      Naša jazyková kvetinka Monika Miškerníková sa umiestnila v CELOSLOVENSKOM KOLE (finále) v prednese anglickej poézie na 4. mieste! "Jazykový kvet" (Language flower) je jazykovo-umelecká akreditovaná súťaž pre deti a mládež v prednese a dramatizácii v cudzích jazykoch. Súťaž sa realizuje od roku 2011 postupovým systémom od krajských semifinále, pokračuje krajskými finále a vrcholí celoslovenským kolom.

                 V bratislavskom krajskom semifinále v marci 2018 Monika svojím prednesom postúpila do krajského finále konajúceho sa znova v Bratislave v apríli tohto roku. Tu získala postupové prvé miesto, čo ju posunulo až do júnového celoslovenského finále v Nitre.  Monika súťažila v II. kategórii (2. stupeň ZŠ alebo ekvivalent na 8-ročných školách) popri omnoho starších žiakoch druhého stupňa. Aj napriek silnej konkurencii dosiahla 4. miesto a úspešne tak reprezentovala seba i našu školu. 

                 Patrí jej za to veľká vďaka a uznanie! Len tak ďalej! :)

             

            Mgr. Zuzana Tichá

            Fotoalbum

        • Výlet deviatakov v Trnave
          • Výlet deviatakov v Trnave

          •      Dňa 31.5.2018 (štvrtok) sa žiaci deviateho ročníka vybrali na koncoročný výlet do jedného z najkrajších miest na Slovensku. Malý Rím, ako je Trnava označovaná, je každoročne navštívená mnohými turistami.

                 Výlet začal cestou vlakom zo Záhorskej Vsi do Zohoru, ďalej Bratislavy a Trnavy. V Trnave naša prvá zastávka bola pri pamätníku 1. svetovej vojny a soche M. R. Štefánika. Od nej sme sa už vybrali po Hlavnej ulici až na Trojičné námestie. Po ceste sme si pozreli tradičné meštianske domy, fontánu či maketu historického jadra mesta Trnava. Obdivovali sme aj radnicu, divadlo, ale hlavne mestskú vežu, ktorá sa týči na centrom Trnavy. Na námestí sme sa ešte osviežili limonádou a už naša cesta smerovala do City Arény. V nej si žiaci oddýchli, najedli sa a čo-to si aj nakúpili. Dokonca sa nám podarilo stretnúť aj známeho youtubera Maka SK. Keďže sa v tento deň hral aj priateľský futbalový zápas medzi slovenskou a holandskou reprezentáciou, odfotili sme sa aj s fanúšikmi tzv. "ORANJES".

                 Počasie nám prialo celý deň, a tak aj cesta vlakom domov bola príjemná a plná smiechu. Po vyčerpávajúcom dni sme sa nakoniec rozpŕchli domov na vlakovej stanici v Záhorskej Vsi. Verím, že žiaci si tento deň užili, pretože v takejto zostave sa už zrejme nestretnú, keďže za pár mesiacov sa pre nich začína nová kapitola života na stredných školách.

            Mgr. Michal Baboľ

            Fotoalbum

        • Indiánska noc v ŠKD
          • Indiánska noc v ŠKD

          •      V piatok, 1.6. 2018, sa uskutočnila v našej základnej škole pre deti prvého stupňa veľmi očakávaná „INDIÁNSKA NOC“. V ten deň sa deti v podvečer vrátili do ZŠ, ale namiesto tašiek si priniesli karimatky a spacáky. Zložili sme sa v telocvični, ktorá sa premenila na našu nocľaháreň. Po zložení vecí sme si povedali program večera a vybrali sme sa na školský dvor, kde nás čakali rôzne súťaže. Pri súťažiach samozrejme deti vyhladli, tak sme si spoločne založili oheň a opekačka mohla začať. Deti si napichli na palice špekačky a každý sám si ju snažil čo najlepšie a najchutnejšie opiecť. Samozrejme, treba dodržiavať aj pitný režim. Počas celého večera pili citrónovú vodu s medovkou.

                 Po opekaní a uhasení ohňa nastala najočakávanejšia časť programu – hľadanie pokladu. Skôr, než mohli nájsť poklad, potrebovali vedieť indíciu, kde je ukrytý. Pred tým, aby mohli poskladať indíciu, museli pozbierať po dvore 61 kinderiek, kde bola indícia ukrytá. Na to, aby našli vajíčka, potrebovali baterky, lebo už bola tma. Nakoniec našli všetky vajíčka, vyriešili indíciu, ktorá bola napísaná pomocou znakov – obrázkov, veď aj indiáni používali obrázkové písmo. Poklad našla Martinka Kiseľová, z čoho sa tešili všetky deti. Keďže už bola pokročilá hodina, deti sa poumývali, prezliekli a šup pod deky alebo do spacákov.

                 Prišlo ráno, slniečko nám začalo svietiť do okien a prvé kukučky boli hore o 4.45 h. O 7.00 h bol budíček a pre deti čakalo prekvapenie - rozcvička na školskom dvore. Zvládli to. Potom sa prezliekli a začali sa baliť. Po uprataní sme si rozdali poklad. Bol tam diplom, sladkosti, svietiaci náramok a balónik. Ešte ranné občerstvenie, ktoré nám priniesli rodičia, za čo všetkým ďakujeme! Deti odchádzali spokojné a plné nových zážitkov, presne o to nám išlo. Dozorkonajúce pani učiteľky boli: pp. Hájek, Kiseľová, Šimkovičová. Už teraz sa tešíme na budúci rok.

            Veronika Šimkovičová

            Fotoalbum

        • Divadelné predstavenie k MDD
          • Divadelné predstavenie k MDD

          •      Ku Dňu detí dostali naši žiaci milý darček - veselé divadelné predstavenie zaujímavé tým, že im ho účinkujúci herci zahrali v angličtine. Herci z Divadelného centra v Martine predviedli atraktívnou a hravou formou, že zdokonaľovať sa v angličtine dá i sledovaním predstavenia a takto si zároveň v praxi overiť svoje znalosti z anglického jazyka. Svieže divadielko O zlatej rybke, ktorá plní želania, prepracované do dnešnej modernej doby, deti hravo pochopili, zapájali sa do deja, spievali, tlieskali, radovali sa, prežívali veselé cesty protagonistov za želaniami, ktoré mali hlavní predstavitelia Ali a Rick, na rozdiel od klasickej rozprávky, každý až dva a pol. Väčšinou sa sálou kultúrneho domu ozýval smiech, čo označovalo, že deti pochopili a úspešne zdolali výzvu, ktorou divadelná rozprávka v anglickom jazyku určite bola. Určite v nich posilní sebaistotu a vytvorí pozitívny vzťah k ďalšiemu štúdiu anglického jazyka.

                 Po divadielku O zlatej rybke Deň detí pokračoval. Po predstavení sa deti so svojimi vyučujúcimi rozdelili na 1. a 2. stupeň a pokračovali v zábavných pohybových aktivitách. Prvostupniari sa vybrali prírodou po hrádzi popri rieke Morave na okružnú vychádzku s pozorovaním prírody, jej obyvateľov, porastov a absolvovaním aktivít s environmentálnou tematikou.

                 Druhostupniari mali zase športové aktivity. V telocvični sa odohrával stolnotenisový turnaj chlapcov a dievčat, ktorého víťazom sa stal Dominik Šišulák. Na multifunkčnom ihrisku sme videli krásne futbalové zápasy medzi družstvami, ktoré si vytvorili žiaci jednotlivých tried. A dievčatá si zmerali sily vo vybíjanej.

                 Touto cestou ďakujeme všetkým sponzorom, ktorí nám prispeli sladkosťami do balíčkov pre deti, taktiež ďakujeme za finančné príspevky na zaplatenie divadelného predstavenia!

             

            Firma Printing International, Ing. Jaroslav Slovák

            Firma Aplitec

            Firma Bowix

            Firma Siloking

            Firma Berto

            Firma Frikas

            Jednota COOP

            Pani Kvaššayová

            Pani Katka Búdová

            Manželia Radka a Martin Višváderovci

             

            Zuzana Doršicová, Mgr. Michal Baboľ

            Fotoalbum

        • Motýlia záhrada - zážitkové vyučovanie
          • Motýlia záhrada - zážitkové vyučovanie

          •      Tento rok si naši žiaci v II.A a IV.A pomocou svojich pani učiteliek založili motýlie farmy. Žiaci celého prvého stupňa každý deň pozorovali a objavovali tajomnú premenu z prírody. Pozorovali, ako dlho trvá, kým sa húsenice dosýta najedia a zakuklia. Na vlastné oči zažili, ako sa z kukiel vyliahli prekrásne motýle babôčky bodliakovej.

                 Babôčka bodliaková patrí medzi naše najzaujímavejšie motýle. Na rozdiel od iných druhov babôčok k nám pravidelne každú jar prilieta z južnej Európy. Priletení jedinci sa v našej prírode objavujú najčastejšie v máji. Tu založia ďalšiu generáciu, ktorá zasa na konci leta odlieta na juh. Najmä v jarných mesiacoch je táto babôčka pomerne hojná. Motýle sa vyskytujú na rôznych biotopoch a sú veľmi plaché. Ich húsenice žijú na pŕhľave, bodliaku a iných rastlinách.

                 Žiaci niekoľko dní pozorovali úžasnú premenu od húseníc cez kukly až po samotného nového jedinca - motýľa. Motýle žiaci niekoľko dní sledovali a kŕmili v špeciálnej záhrade. Potom ich spoločne vypustili do voľnej prírody.

            Mgr. Alena Pláštiková

            Fotoalbum

        • Spomienka na Ľudovíta Štúra
          • Spomienka na Ľudovíta Štúra

          • Motto:

            "Človek bez svedomia je koža biedna, daromná, národ bez vedomostí historickej o sebe a predkoch svojich je hromádka koží otrockých."

                 Najvýznamnejší predstaviteľ slovenského národného života v pol. 19. stor., poslanec uhorského snemu, autor súčasného slovenského spisovného jazyka, politik, jazykovedec, učiteľ, spisovateľ a novinár. Dňa 31.5.2018 sa žiaci ZŠ, škôlkari a občania Záhorskej Vsi zišli pri pamätnej tabuli Ľudovíta Štúra, kde sme si pripomenuli veľkú historickú udalosť pre obyvateľov Záhorskej Vsi, kedy vďaka iniciatíve pána Mgr. Ota Šimkoviča bola odhalená 9. júna 2007 pamätná tabuľa Ľudovítovi Štúrovi, zakladateľovi spisovnej slovenčiny, ktorý 31. mája 1848 utekal cez vtedajšiu Uhorskú Ves v skorých ranných hodinách spolu so svojím ochrancom - farárom Jánom Galbavým z Jablonového pred zatykačom uhorských úradov do rakúskeho Angernu a odtiaľ na Slovanský zjazd do Prahy.

                 V úvode sa predstavila žiačka VI. ročníka Veronika Pavešicová, ktorá zarecitovala báseň od Ľ. Štúra a následne sa všetkým prihovoril starosta obce JUDr. Boris Šimkovič.  V krátkom programe sa predstavili žiaci druhého a tretieho ročníka s flautami a zaspievali slovenské ľudové piesne – V šírem poli, Po nábreží koník beží, na harmoniku doprevádzala p. uč. Mgr. Z. Tichá.

            Ľubica Hájek

            Fotoalbum