• "Hovorme o jedle" - ocenenie!
          • "Hovorme o jedle" - ocenenie!

          • Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora a Centrum rozvoja znalostí o potravinách n. o. udeľuje STRIEBORNÝ DIPLOM za aktívnu účasť v VI. ročníku súťaže "Hovorme o jedle" Základnej škole Záhorská Ves. 

        • Všetkovedko
          • Všetkovedko

          • Veľký súboj o najmúdrejšieho medzi najbystrejšími pre druhákov, tretiakov, štvrtákov prebehol 29. 11. 2017. Súťažný test pre druhákov mal  24 otázok, súťažný test pre tretiakov, štvrtákov  mal 30 otázok. Na jeho vyriešenie  mali 40 minút. Každý súťažiaci dostane pekný diplom.

                 Kto sa prebojuje medzi 30 % najúspešnejších riešiteľov, získa titul VŠETKOVEDKO. Komu sa to nepodarí, stáva sa VŠETKOVEDKOVÝM UČŇOM.

            Zároveň  v súťaži o Expert geniality show si merali svoje vedomosti piatačky, ktoré mali na vyriešenie úloh 60 minút. . Všetkým súťažiacim držíme palce a netrpezlivo čakáme na výsledky tejto zaujímavej súťaže.

            Fotoalbum

             

        • Muzikál "Bambuľka"
          • Muzikál "Bambuľka"

          • Dňa  26.11.2018 75 žiakov našej školy a 5 učiteliek  malo možnosť vidieť v bratislavskom Istropolise  muzikálovú podobu televízneho seriálu Bambuľkine dobrodružstvá. Kultový seriál z dielne Petra Guldana a Jána Kovářa do muzikálovej podoby prerobil Ján Ďurovčík, ktorý si Bambuľky vyberal v náročnom konkurze až zo 600 detí. Mladé talenty predviedli na pódiu fantastické herecké a spevácke výkony.  Úlohy Bambuľky sa úžasne zhostila Sára Suchovská. V postave deda Jozefa sa  predstavil Michal Ďuriš. Kamarátky Bambuľky si v muzikáli zahrali Terezka Vodičková, Karolínka Tkáčová, Nelka Náhla, Alžbetka Karpatová, Sabinka Grlaková a Esterka Handiaková. Dievčatá si vystúpenia poriadne užili. Ťažko veriť, že ani jedna z nich nemala s muzikálom pre deti  žiadnu skúsenosť. 

            Aj ja som sa pristihla, že si spievam pesničky, na ktorých nielen moja generácia ,,vyrastala.“

            Deťom sa predstavenie veľmi páčilo a odchádzali domov s pekným kultúrnym zážitkom.

            Mgr. Adriána Kiseľová

            Fotoalbum

        • Turistika na bratislavskú Kolibu
          • Turistika na bratislavskú Kolibu

          • Krásu, čaro a slnečné počasie pestrofarebnej jesene si deti turistického krúžku spolu so svojimi vedúcimi vychutnali v sobotu 17. novembra na vydarenom turistickom pochode na bratislavskú Kolibu. Deťom sa vždy ráta v úvode stretnutia, kým ešte slniečko ,,nevytasí" zúbky, príjemná cesta vláčikom - motoráčikom a následne poschodáčikom. Tak tomu bolo aj tentoraz. A nebolo to len cestovanie vláčikmi, ale i trolejbusom a následné zážitkové učenie - kupovanie lístkov v automate    na MHD. Všetko sme hravo zvládli, vystúpili sme už v prekrásnom prostredí Bratislavského lesného parku.  Pozvoľným výstupom na vrch Kamzík (439 m n. m.) sme sa dostali až k televíznej veži, ktorá je viditeľná z veľkej časti hlavného mesta a dokonca pri jasnom počasí i z 2. poschodia našej ZŠ. Vyviezli sme sa výťahom vo veži do otáčajúcej sa reštaurácie a pozreli si výhľad na Bratislavu zo všetkých svetových strán. Po krátkom oddychu nasledoval peší pochod po zelenej turistickej značke až na Partizánsku lúku, plnú preliezok, hojdačiek, kde sa deti ešte do sýtosti vyšantili a zjedli posledné zásoby z batôžkov. Príjemne unavení, s červenými lícami vymaľovanými jesenným slniečkom a horským vzduchom šup, šup domov, oddychovať.

            Zuzana Doršicová

            Fotoalbum

        • Kreslo pre hosťa
          • Kreslo pre hosťa

          • Kreslo pre pani riaditeľku

            Od dnešného dňa sme na prvom stupni v našej základnej škole rozbehli novú aktivitu pre deti s názvom „Kreslo pre hosťa“. Každý mesiac budeme pozývať výnimočných ľudí, ktorí sú pre naše školské deti vzorom. Ako prvý hosť do kresla prijala pozvanie p. riaditeľka našej školy PaedDr. Ivica Pupiková. Deti ju privítali potleskom a p. učiteľka Doršicová pekným slovom. Pani riaditeľka porozprávala deťom o sebe. Od malého dievčatka, ktoré od narodenia bývalo     v Záhorskej Vsi, navštevovalo terajšiu školu, v ktorej teraz pôsobí ako pani riaditeľka. Deti ju okamžite zahrnuli množstvom otázok o jej záľubách , štúdiu, rodine, obľúbených jedlách, knihách, filmoch, piesňach...,že sa p. riaditeľka nestíhala ani nadýchnuť. Na každú otázku odpovedala s úsmevom, radosťou      a pokojom jej vlastným. Nakoniec sa podpísala ako prvá do pamätnej knihy výnimočných osobností, ktoré zasadnú do kresla pre hosťa.  Deti spoznali, že naša pani riaditeľka nie je obyčajnou pani riaditeľkou, ale v prvom rade človekom, ktorému záleží na každom z nich, človekom s veľkým láskavým a obetavým srdiečkom. Ďakujeme!!!!!! Jakubko Horáček nám spríjemnil tieto chvíle krásnou hrou na harmoniku. No a kreslo už máme pripravené pre ďalšieho hosťa.

            Veronika Šimkovičová

        • Turistika v sobotu 17.11.2018
          • Turistika v sobotu 17.11.2018

          • V sobotu 17.11.2018 organizujeme turistiku na Kolibu v Bratislave. Zraz na železničnej stanici Záhorská Ves o 8.10 h. Príchod poobede na železničnú stanicu Záhorská Ves o 15.40 h. Deti musia mať pevnú obuv. Obliecť sa podľa predpovede počasia - teplo. Do batohu zabaliť jedlo, pitie, pršiplášť, 1 euro na MHD, vreckové a kartu na bezplatné cestovanie vlakom.

            Tešíme sa na Vás!

            pani učiteľky: Doršicová, Tichá

        • Oznámenie o udelení študijného voľna
          • Oznámenie o udelení študijného voľna

          •       Riaditeľka školy oznamuje, že dňa 21.11.2018 (streda) poskytuje  žiakom 6. – 9. ročníka  a I.B špeciálnej  triedy Základnej školy, Hlavná 31, 900 65 Záhorská Ves študijné  voľno. Z dôvodu testovania žiakov piateho ročníka ZŠ, Testovanie 5. Na priebeh testovania bude dohliadať väčší počet učiteľov, preto nebude možné zabezpečiť chod vyučovania podľa rozvrhu hodín.

                  V prípade záujmu o stravu v školskej jedálni zo strany žiakov 6. - 9. ročníka  a I.B špeciálnej triedy na tento deň, je potrebné sa prihlásiť najneskôr v utorok (20.11.2018) do 14.00 h. priamo v školskej jedálni.

            PaedDr. Ivica Pupiková

            riaditeľka

          • Testovanie 5 - 2018

          • V stredu 21. novembra 2018 sa uskutoční testovanie žiakov 5. ročníka ZŠ (T5-2018). Testovania papierovou formou sa zúčastnia všetci žiaci 5. ročníka ZŠ. Žiaci budú testovaní z/zo:

            *matematiky

            *slovenského jazyka a literatúry .

            Viac informácií na: http://www.nucem.sk/sk/testovanie_5

        • iBobor - informatická súťaž
          • iBobor - informatická súťaž

          • V týždni od 12.11. do 16.11.2018 bude v našej škole prebiehať informatická súťaž iBobor. Hlavným cieľom súťaže je podporiť záujem o informačné a komunikačné technológie (IKT) u všetkých žiakov. Súťaž chce iniciovať v deťoch využívanie IKT, posmeliť ich v intenzívnejšom a kreatívnejšom používaní moderných technológií pri učení sa.

            Koordinátor Malík Dávid

        • Hodina deťom - zbierka
          • Hodina deťom - zbierka

          • Dňa 9.11.2018 prebehla aj v našej základnej škole verejná zbierka Hodina deťom.

            Hodina deťom je celoročná zbierka na podporu projektov pomáhajúcim deťom a mladým ľuďom na celom Slovensku. Každý rok prepájame tých, ktorí pomoc potrebujú a tých, ktorí ju môžu a chcú poskytnúť. Jeden deň v roku vychádzajú naši dobrovoľníci do ulíc. Ďakujeme, že sa zapojíte do tejto zbierky!

            Janotková Pavlína a Malík Dávid

            Fotoalbum

        • Florbalový turnaj
          • Florbalový turnaj

          • Kvalifikačné predkolo Florbal Cupu

                        Vo štvrtok 8. novembra 2018 sa naše súťažné mužstvo zúčastnilo na kvalifikačnom predkole obvodného kola Florbal Cup v športovej hale v Stupave. Mužstvo v zložení: Patrik Pavol Marguš, Juraj Zvěřina (obaja VI.A), Stanislav Pavešic, Dominik Šišulák, Enrico Toráč (všetci VIII.A), Pavol Pöss, Marek Šušuk (obaja IX.A) a Gabriel Zeman (I. šp.) získalo 5. miesto a nezískalo kvalifikačnú miestenku do okresného kola Florbal Cupu, ktoré sa uskutoční koncom novembra. V úvodnom zápase skupiny prehrali naši chlapci smolným gólom zo záveru stretnutia proti ZŠ Dérera Malacky 0:1, následne podľahli rozdielom triedy domácej ZŠ Stupava v pomere 0:3, vykresali iskierku nádeje vďaka víťazstvu 2:1 proti ZŠ Rohožník a v súboji o postup podľahli ZŠ Lozorno jednoznačne 2:6. Oporou mužstva bol po celý priebeh turnaja predovšetkým gólman Dominik Šišulák. Pochvala za reprezentáciu školy a dosiahnuté výsledky však patrí všetkým hráčom!

            Mgr. Dávid Malík

            Fotoalbum  

        • Lampiónový sprievod
          • Lampiónový sprievod

          • Lampiónové sprievody - jeho účastníci nosia lampióny, sviečky alebo iné svetelné zariadenia, konajú sa na celom svete k rôznym príležitostiam.

            V Československu sa v období socializmu lampiónové sprievody s povinnou účasťou žiakov základných škôl organizovali 7. novembra  k výročiu VOSR. Takéto lampiónové sprievody si prevažne pamätajú tí skôr narodení.

            Aj v súčasnosti sa lampiónové sprievody každoročne konajú v rôznych mestách na Slovensku. Táto tradícia sa udomácňuje aj u nás v Záhorskej Vsi. Večer 8. novembra 2018 naša škola v Záhorskej Vsi organizovala už štvrtý Martinský lampiónový sprievod. Začiatok bol o 17.30 h. Kráčali sme od hlavného vchodu základnej školy.

            Deti pomaly prichádzali s usmiatymi tvárami a samozrejme s rozsvietenými svetielkami – lampiónmi rôznych farieb a tvarov. Vyzerali ako mušky- svetlušky. Sprievod smeroval k Morave za obecný úrad. Do kroku hrala hudba z miestneho rozhlasu. Pri kultúrnom dome sme mali menšiu prestávku, kde nám deti zo základnej školy zaspievali piesne „Ó Martin, svätý Martin“ a „Lampášik“. Pani učiteľka Hájek vyrozprávala povesť o svätom Martinovi. Po programe sme pokračovali k Morave. Tu sme vypúšťali lampióny šťastia. Členovia DHZ sa postarali o občerstvenie, bezpečnosť a organizáciu dopravy.

            Večer sme sa rozišli domov s príjemnými pocitmi a novými zážitkami. Ďakujeme pedagógom a zamestnancom školy, obecnému úradu, DHZ  a  všetkým prítomným, ktorí nám boli podporou a umožnili, že lampiónový sprievod prebehol tak, aby mali všetci radosť a príjemný pocit!

             

            Veronika Šimkovičová

             

            Fotoalbum

          • Vybíjaná - okresné kolo

          • Dňa 7.11.2018 sa žiaci tretieho a štvrtého ročníka,  narodení od 1.9.2008 a mladší, zúčastnili Okresného kola turnaja vo vybíjanej najmladšieho žiactva v Malackách. Do súťaže bolo prihlásených 10 škôl ZŠ Štúrova, ZŠ Dr. J. Dérera, Spojená škola sv. Františka Assiského, ZŠ Láb, ZŠ Rohožník, ZŠ Sološnica, ZŠ Záhorácka 95, Malacky, ZŠ Lozorno, ZŠ Stupava a ZŠ Záhorská Ves. Školy boli rozdelené do troch skupín. Naša škola si vylosovala súperov zo ZŠ Štúrova a Spojená škola sv. Františka Assiského. Žiaci sa nedali zahanbiť, hrali ako najlepšie vedia, ale porazili nás. Nevadí, získali sme nové skúsenosti a budúci rok ideme znovu. Našu školu reprezentovali žiaci zo IV.A – Filip Kňaze, Michael Marguš, Jakub Malík, Sebastián Danihel, z  III.A – Alica Danihelová, Rebeka Haviarová, Viktória Kňazeová, Jakubko Šimko a z III.B – Alžbetka Petrášová, Vaneska Petrášová, Laura Sithová, Boris Šimkovič.  

            Všetkým žiakom patrí veľká gratulácia za vzornú reprezentáciu našej školy! 

            Ľubica Hájek 

            Fotoalbum

        • Blahoželanie pánovi farárovi
          • Blahoželanie pánovi farárovi

          • Riaditeľstvo školy a pedagogickí zamestnanci spolu s deťmi navštevujúcimi náboženskú výchovu zablahoželali pánovi farárovi Mgr. Mariánovi Libičovi k menovaniu do funkcie školského dekana. Školský dekan má na starosti vyučovanie náboženstva na školách patriacich do dekanátu. V novej funkcii mu zaželali hojnosť zdravia, aby sa mu jeho práca darila k spokojnosti všetkých, ktorých bude v dekanáte usmerňovať.

            Zuzana Doršicová

            Fotoalbum