• Zápis do 1. ročníka ZŠ
          • Zápis do 1. ročníka ZŠ

          • Riaditeľstvo ZŠ Záhorská Ves pozýva všetkých budúcich prváčikov a ich rodičov na zápis do 1. ročníka v piatok        17. apríla 2020  od 14.30 do 18.00 h v budove školy.

            K zápisu je potrebné priniesť: rodný list dieťaťa, občianske preukazy oboch rodičov, kartičku poistenca (dieťa), poplatok na PZ: 15,- eur. Nevyhnutnou podmienkou pre Rozhodnutie o prijatí žiaka je aj písomný súhlas oboch rodičov (zákonných zástupcov) s výchovou a vzdelávaním v našej škole. Preto je potrebné, aby na zápis prišli obidvaja rodičia.  

            Elektronická prihláška sa nachádza na webovej stránke našej školy a pred zápisom je nutné ju vypísať.

        • Okresné kolo Biologickej olympiády - úspech!
          • Okresné kolo Biologickej olympiády - úspech!

          • Dňa 10. februára 2020 sa v Malackách uskutočnilo okresné kolo Biologickej olympiády, ktorého sa zúčastnila naša ôsmačka Ema Meňhartová. Umiestnila sa na peknom 5. mieste a stala sa úspešnou riešiteľkou.

            Gratulujeme!

            Mgr. Lenka Liščáková

        • Súťaž COOLVOLEY  základných škôl SR
          • Súťaž COOLVOLEY základných škôl SR

          • Súťaže Midicoolvolley sú rozdelené do troch častí. Každá z nich je upravená podľa počtu do súťaže zaradených družstiev v každej oblasti. Štruktúra a hracie termíny sú upravené pre každú oblasť samostatne. V  1. základnej časti družstvá odohrajú stretnutia turnajovo v 4-členných skupinách minimálne po 4 turnaje podľa regionálneho členenia s prihliadnutím na vzdialenosti a začlenenie v rámci oblasti. Naše žiačky: Ema Adamská, Veronika Pavešicová, Liljana Durdevic, Ema Meňhartová, Rebecca Gbelská, Lucia Csonková a Nina Mészárosová odohrali zápasy so žiačkami prihlásených družstiev - ZŠ Závod a ZŠ Borský Svätý Jur.  Prvé dva turnaje sa odohrali v ZŠ Závod a tretí a štvrtý turnaj sa uskutočnil v našej škole ZŠ Záhorská Ves. Žiačky v skupinách hrali 4 turnaje, kde hrali družstvá každý s každým. Vo vyrovnanom priateľskom zápase s oboma družstvami sa naše žiačky umiestnili na peknom 3.mieste. Napriek tomu si naše dievčence zaslúžia pochvalu, nakoľko každým zápasom sa ich výkony zlepšovali. Víťazi základných skupín postupujú do regionálneho kola. Víťazom všetkých štyroch turnajov sa stali žiačky ZŠ Závod, ktoré postupujú do 2. časti finále oblastí. Víťazkám srdečne blahoželáme a prajeme veľa úspechov!

            Mgr. Landlová Soňa

        • Oznam
          • Oznam

          • Riaditeľstvo ZŠ Záhorská Ves oznamuje, že Detský karneval sa bude konať dňa 1. júna 2020 ako súčasť oslavy Medzinárodného dňa detí.

            Dôvodom zmeny termínu je zvýšený výskyt akútnych respiračných ochorení.

        • Zúbkove pramene - vyhodnotenie školského kola
          • Zúbkove pramene - vyhodnotenie školského kola

          • Už tradične sa v tomto čase uskutočňuje v školách súťaž v umeleckom prednese poézie a prózy, ktorá nesie v našom regióne názov Zúbkove pramene. Súťaž je pomenovaná podľa malackého rodáka Ľuda Zúbka, autora prózy Skrytý prameň. Je prehliadkou umeleckého slova, ktorou žije celá škola niekoľko mesiacov. Je oslavou krásy slovenského jazyka a umeleckých literárnych diel prevažne domácich autorov. Do triednych kôl sa zapájajú celé triedne kolektívy, každý účastník má možnosť predviesť svoj talent, originalitu v kultivovanom rečovom prejave a vystupovaní. Súťaží sa v troch kategóriách: 

            I. kategória: žiaci 2. - 4. ročníka

            II. kategória: žiaci 5. a 6. ročníka  

            III. kategória: žiaci 7. - 9. ročníka  

            Naši žiaci opäť previedli, že dokážu byť šikovnými recitátormi a prekvapiť porotu svojím prednesom.

            Výsledky školského kola:

            I. kategória - poézia

            1. miesto: Ema Nespalová - II. A

            2. miesto: Nikolas Mikulka - III. A

            3. miesto: Laura Strečanská - III. A

            I. kategória - próza

            1. miesto: Laura Sithová - IV. B

            2. miesto: Sarah Karabová - IV. A

            3. miesto: Tomáš Višváder - IV. B

            II. kategória - poézia

            1. miesto: Veronika Klasová - VI. A

            2. miesto: Adriana Tesárová - VI. A

            3. miesto: Adam Šišulák - VI. A

            II. kategória - próza

            1. miesto: Nina Nerádová - VI. A

            2. miesto: Matej Varga - V. A

            3. miesto: Viktória Olejková - VI. A                  

            III. kategória - poézia

            1. miesto: Bianca Reháková - VIII. A

            2. miesto: Filip Glajšek - IX. A

            3. miesto: Ljiljana Durdevic - VIII. A

            III. kategória - próza

            1. miesto: Nina Mészárosová - IX. A

            2. miesto: Rebecca Gbelská - IX. A

            3. miesto: Viliam Tesár - VII. A

            Víťazi školského kola v každej kategórii postupujú do obvodného kola, ktoré sa uskutoční dňa 3. marca 2020 v Stupave. Želáme im, aby v konkurencii so súpermi z deviatich škôl obstáli čo najlepšie.

            Zuzana Doršicová

            Fotoalbum

        • Educate Slovakia
          • Educate Slovakia

          • Jedným z najväčších projektov, ktorý organizuje agentúra AIESEC Banská Bystrica je projekt EDUCATE Slovakia. Poslaním projektu EDUCATE Slovakia je vytvorenie medzinárodného vzdelávacieho prostredia a novej interaktívnej formy vzdelávania, ktorá zvýši záujem študentov o globálne problémy a ich povedomie o iných svetových kultúrach. Zároveň ide o možnosť pre jednotlivé školy v rámci regiónu zúčastniť sa medzinárodného projektu, ktorý prinesie nové nápady do vyučovacieho procesu a nové zážitky pre žiakov. Prehĺbenie ich vedomostí o rôznych kultúrach a štátoch sveta. Poskytnutie priestoru pre sebarealizáciu študentov a rozvíjanie komunikácie v cudzom jazyku.  Do tohto projektu sa zapojila aj naša škola. V týždni od 10.2 do 13.2. 2020 na našej škole pracovali so žiakmi 4 dobrovoľníci. Hok Him Tang z Hongkongu, Teresa Tridiva a Hanifah Annahdliyyah Nurfanika z Indonézie a Sofia Shakolkina z Ruska. Viedli vyučovacie hodiny, kde okrem prezentovania svojej krajiny vytvárali aj rôzne aktivity a hry, čím priblížili kultúru, zvyky a tradície svojej krajiny. Žiaci s nimi mohli komunikovať v anglickom jazyku, a tým sa v ňom zlepšovať. Na druhú stranu pre stážistov je toto vhodná príležitosť na oboznámenie sa s našou slovenskou kultúrou a prostredím.

            Mgr. Dávid Malík

            Fotoalbum

        • Turnaj v stolnom tenise - úspech!
          • Turnaj v stolnom tenise - úspech!

          •  

            Naši žiaci Juraj Zvěřina, Stanislav Pavešic, Dominik Šišulák a Jakub Temer sa v piatok 7.2.2020 zúčastnili stolnotenisového turnaja "Záhorácka školská liga" v ZŠ Jakubov. 

            • Dominik Šišulák získal 2. miesto

            • Stanislav Pavešic získal 3. miesto.

            Gratulujeme!

            Veronika Šimkovičová

        • DOD - Duálna akadémia
          • DOD - Duálna akadémia

          • Dňa 5.2.2020 sa na Strednej odbornej škole  automobilovej -  Duálna akadémia v Devínskej Novej Vsi, konal Deň otvorených dverí. Žiaci našej školy si  boli pozrieť  atmosféru a podmienky školy na vlastné oči. Hneď pri vstupe nás čakali žiaci 2. ročníka Duálnej akadémie, ktorí nás sprevádzali celou školou. Najprv nám predstavili jednotlivé dielne, kde sa žiaci učia robiť na rôznych strojoch, triedy, rôznych robotov, 3D tlačiareň, aby mali žiaci lepšiu predstavu čo sa v Duálnej akadémii študuje. Žiaci si mohli niektoré prístroje priamo odskúšať – umelá inteligencia – virtuálna  realita.  Dozvedeli sa, že počítače nie sú len na hry a prezentácie, ale vedia toho omnoho viac  – napríklad sústružiť, kontrolovať súčiastky a skladať autá. Toto je študijný odbor elektrotechnik a sčasti programátor. Využívajú sa tu najmodernejšie technológie, ako sú automatizované linky či roboty. Automatizácia a robotizácia, stavba strojov, montážnej linky, lakovne a údržba – odbor  mechanik nastavovač. Žiaci sa učia so strojmi pracovať a tvoriť na nich programy pre výrobu súčiastok. Tu musia mať žiaci veľkú trpezlivosť a cit pre presnosť.   Ďalej je tu odbor, kde sa učia rozobrať, opraviť a zložiť jednoduché i zložité stroje a zariadenia, od  prevodovky cez motor až po obrie lisy používané pri výrobe. Naučia sa nie len o motoroch a brzdách, ale aj o  klimatizácii a všetkej elektronike v autách, diagnostikovať a opravovať, pretože dnešné moderné autá sú plné elektroniky. Odbor mechatronik ovláda základy mechaniky, elektrotechniky aj informatiky. Získavajú  prehľad o tom, ako stroje a zariadenia fungujú. Vieme, že informačné technológie, automatizácia, robotizácia v dnešnej modernej dobe hýbu svetom. Uplatniť sa môžu tam, kde sú počítače a to je vlastne naša budúcnosť. Partnermi Duálnej akadémie, kde sa môžu žiaci uplatniť sú Volkswagen Slovakia, Siemens, Newport Group, Spoločnosť ŠKODA AUTO Slovensko, Spoločnosť Faurecia Automotive Slovakia, s.r.o. 

            Ľubica Hájek, Mgr. 

            Fotoalbum

              

        • Oliho príbeh
          • Oliho príbeh

          •  

            "Oliho príbeh" je celoslovenský projekt, ktorý je realizovaný od školského roku 2011/2012 a je zameraný pre žiakov druhých a tretích ročníkov základných škôl. Gestorom projektu je odbor komunikácie a prevencie kancelárie prezidenta Policajného zboru. Uvedený projekt vznikol v roku 2010 v spolupráci železničnej polície s nemeckými železnicami, so Železnicami Slovenskej republiky a s kanceláriou hraničného a styčného dôstojníka nemeckej Spolkovej polície.

             

            Preventívny projekt "Oliho príbeh" je realizovaný vo forme krátkeho animovaného filmu, ktorý je rozdelený do štyroch príbehov, z ktorého každý upozorňuje na určité riziko, ktorému sú deti vystavené pri pohybe a hrách v blízkosti železníc.

             

            Po premietnutí filmu policajtka mjr. Ing. Ľubica Dankovičová s deťmi v diskusii rozobrala jednotlivé príbehy, čo hrdinovia urobili nesprávne. Upozornila deti na možné nebezpečenstvá a následky spojené s danou situáciou. Preventívny projekt "Oliho príbeh" sa realizuje na školách, ktoré sa nachádzajú v blízkosti železničných staníc, železničných tratí, koľajísk a železničných priecestí, a to hlavne v obciach, kde je predpoklad, že deti sa v uvedených priestoroch často pohybujú a hrajú.

             

            Po diskusii si ešte s deťmi zopakovala niektoré dopravné značky. Za besedu ďakujeme.

            Veronika Šimkovičová

             

            Fotoalbum

        • Vyhodnotenie informatickej súťaže iBobor
          • Vyhodnotenie informatickej súťaže iBobor

          •  

            V roku 2004 založila prof. dr. Valentina Dagienė v Litve informatickú súťaž. Symbolom súťaže sa stal usilovný, inteligentný a čulý bobor, preto sa súťaž volá po litovsky Bebras (tento názov sa používa aj v angličtine na medzinárodných podujatiach) a po slovensky Informatický bobor. Úspešná súťaž sa odvtedy rozšírila do mnohých ďalších krajín. V školskom roku 2019/2020 sa konala súťaž v 57 krajinách a zapojilo sa do nej 2 785 588 žiakov. Hlavným cieľom súťaže je podporiť záujem o informačné a komunikačné technológie (IKT) u všetkých žiakov. Súťaž chce iniciovať v deťoch využívanie IKT, posmeliť ich v intenzívnejšom a kreatívnejšom používaní moderných technológií pri učení sa. Hoci v každej zúčastnenej krajine prebieha súťaž trochu inak, organizátori zo všetkých krajín sa raz ročne stretnú, aby vytvorili spoločnú databázu úloh pre ďalší ročník súťaže. V roku 2019 sa stretnutie konalo v Balatonkenese v Maďarsku.

            Žiaci 2. – 9. ročníka miestnej základnej školy si spoločne so svojimi slovenskými kolegami zmerali sily a porovnali úroveň vedomostí. Ako obstáli v logických úlohách naši žiaci?

            Úspešnými riešiteľmi a diplom iBobra si odnášajú:a

            II.A:

            Fábio Ján Aľušík

            Jana Balážová

            Zuzana Danielová

            Richard Danihel

            Sabrina Danihelová

            Šimon Daráž

            Michaela Galbová

            Eliška Haviarová

            Viktória Lazarová

            Ema Nespalová

            Miriam Rigová

            Sophia Stugelová

            Liana Nela Svobodová

            Nikola Šušuková

            Jakub Valentovič

            Stela Vorobjová

            III.A:

            Alexandra Fejtlová

            Marko Alex Korych

            Nikolas Mikulka

            Veronika Poláková

            Daniel Očenáš

            Martin Sith

            Laura Strečanská

            IV.A:

            Viktória Kňazeová

            Jakub Justin Šimko

            V.A:

            Jakub Daniel Temer

            Matej Varga

            Emma Vorobjová

            VIII.A:

            Ema Meňhartová

            IX.A:

            Filip Glajšek

            Martin Glajšek
             

            Mgr. Dávid Malík