• Najkrajšia vianočná pohľadnica
          • Najkrajšia vianočná pohľadnica

          • História vianočných pohľadníc a pozdravov siaha až do ďalekého Egypta, kde si ľudia písali pozdravy na papyrusy alebo do Číny, kde si poslaním pozdravu na červenom podklade pripomínali oslavu Nového roka.

            V dňoch 11. - 18. decembra 2023 sa v našej škole uskutočnila súťaž NAJKRAJŠIA VIANOČNÁ POHĽADNICA pre žiakov 1. - 9. ročníka. Žiaci vytvorili krásne vianočné pohľadnice, z ktorých porota ocenila 3 práce: Laura Leššová - IV.A, Stela Vorobjová - VI.A, Matyáš Šaub - VI.A.

            Ďakujeme všetkým žiakom, ktorí sa zúčastnili súťaže za nádherné umelecké dielka!

            Prajeme Vám krásne a šťastné vianočné sviatky!

             

            Zuzana Látal​​​​​​​​​​​​​​

            Fotoalbum

        • Vianočné trhy v Bratislave
          • Vianočné trhy v Bratislave

          • Naše hlavné mesto, perlu na Dunaji, žiaci a žiačky našej základnej školy opäť raz poctili svojou návštevou pri príležitosti návštevy miestnych vianočných trhov.

            Na Hviezdoslavovom aj Hlavnom námestí sa to len tak hmýrilo žiakmi a žiačkami druhého stupňa našej základnej školy a majitelia vianočných stánkov nestíhali plniť želania zákazníkov. Ochutnali sme vychýrené palacinky plnené najrôznejšími zmesami, ochkali nad chuťou nefalšovanej cigánskej pečienky a do nálady nás dostal nealkoholický vianočný punč.

            Po dobrom vymrznutí sme namierili svoje kroky do Eurovey, nákupného centra pri Dunaji. Niektorí oneskorenci tak mali jednu z posledných príležitostí stihnúť stretnutie s Ježiškom za účelom darčekov.

            Tak teda, šťastné a veselé Vianoce, priatelia!

            Mgr. Dávid Malík

            Fotoalbum

        • Vianočný stolnotenisový  turnaj
          • Vianočný stolnotenisový turnaj

          • V pondelok 18. decembra 2023 sa v našej základnej škole konal vianočný stolnotenisový turnaj medzi žiakmi a žiačkami 3. – 9. ročníka.

            Takmer 50 účastníkov turnaja sa stretlo v základných skupinách a neskôr aj vo vyraďovacích play-off zápoleniach o korunu majstra, resp. majsterky školy.

            Staronovým a doslova suverénnym víťazom žiackej časti hracieho pavúka sa stal žiak VI.A triedy Richard Danihel, ktorý na ceste za tirumfom nespoznal chuť porážky. Na striebornom stupienku ho doplnil Marko Alex Korych (VII.A) a na bronzovom stupienku zasa Jakub Daniel Temer (IX.A).

            Staronovú víťazku mala aj dievčenská časť turnaja. Nina Vongrej, žiačka IV.A triedy, úspešne obhájila titul spred roka a nechala za sebou svoje dve prenasledovateľky – striebornú Lauru Strečanskú (VII.A) a bronzovú Sarah Karabovú (VIII.A).

            Účastníkom ďakujeme a víťazom k víťazstvám gratulujeme!

             

            Mgr. Dávid Malík

            Fotoalbum

        • Poďakovanie!
          • Poďakovanie!

          • Riaditeľstvo Základnej školy v Záhorskej Vsi srdečne ďakuje poslancovi Obecného zastupiteľstva v Záhorskej Vsi pánovi Erikovi Danihelovi za finančný dar vo výške ročnej odmeny poslanca!

            Tento veľkorysý prejav si nesmierne vážime!

            Financie budú použité na skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu v našej škole.

             

            PaedDr. Ivica Pupiková

            riaditeľka

        • Škola fandí Slovanu
          • Škola fandí Slovanu

          • Vo štvrtok 14. decembra 2023 sa žiaci a žiačky 5. – 9. ročníka našej základnej školy vybrali podporiť futbalistov ŠK Slovan Bratislava v poslednom zápase skupinovej fázy Európskej konferenčnej ligy na Národný futbalový štadión v Bratislave.

            Vyše 44-členná posádka dorazila vo večerných hodinách do nášho hlavného mesta a spoločne s takmer 15-tisícovou kulisou fanúšikov bola svedkami spečatenia postupu slovenského futbalového klubu do jarných vyraďovacích bojov európskej pohárovej súťaže!

            Oslavné chorály v podaní našich žiakov sa ozývali ulicami Bratislavy a nedokázala ich odradiť ani trpká prehra bratislavského Slovana v pomere 1:2.

            Tešíme sa na ďalší športový sviatok v podaní belasých, na ktorom nechceme chýbať!

             

            Mgr. Dávid Malík

            Fotoalbum

        • Vianočná besiedka
          • Vianočná besiedka

          • V stredu 13. decembra 2023 sa priestory miestneho kultúrneho domu odeli do vianočných farieb.

            Naša základná škola si pripravila pre rodičov, starých rodičov, ale i širokú verejnosť vianočnú besiedku v podaní našich žiakov. Tí si pod vedením svojich pani učiteliek a pánov učiteľov pripravili kultúrny program tvorený básňami, piesňami i divadelnými scénkami.

            O úvodný príhovor sa postarala pani riaditeľka PaedDr. Ivica Pupiková, ktorá všetkých prítomných hostí srdečne privítala a zaželala im príjemný kultúrny zážitok.

            Hudobné a divadelné vystúpenia žiakov a žiačok prvého a druhého stupňa vyvolali u divákov úsmev na tvári, pohladenie na duši i slzy dojatia. Takmer dvojhodinový program s vianočnou tematikou opäť dokázal, že naša základná škola ukrýva širokú paletu skrytých talentov a nadaných hviezd.

            Poďakovanie patrí všetkým, ktorí sa na príprave, organizácii a samotnom priebehu vianočnej besiedky aktívne zúčastnili. Špeciálne ďakujeme obetavému zvukárovi Radkovi Jánošovi!

            Veríme, že sme aj svojím pričinením prispeli k dobrej nálade, ktorá súvisí s blížiacimi sa najkrajšími sviatkami v roku – Vianocami.

            Šťastné a veselé!

             

            PaedDr. Lenka Tóth Liščáková

            Fotoalbum

        • Školské kolo dejepisnej olympiády
          • Školské kolo dejepisnej olympiády

          • Uplynulý decembrový týždeň prebiehal v našej škole v poradí 16. ročník školského kola dejepisnej olympiády. Zúčastnili sa ho žiaci a žiačky 6. ročníka (kategória F), 7. ročníka (kategória E), 8. ročníka (kategória D) 9. ročníka (kategória C).

            Predmetová olympiáda preverila schopnosti a vedomosti nadobudnuté žiakmi naprieč jednotlivými ročníkmi. Informácie z čias praveku, staroveku, stredoveku, novoveku, ale i moderných dejín však boli zrejme nad sily všetkých súťažiacich. Hoci mnohým nechýbalo mnoho, napokon sme nespoznali meno ani jedného úspešného riešiteľa, resp. ani jednej úspešnej riešiteľky.

            Napriek tomu však zúčastneným olympionikom a olympioničkám ďakujeme za účasť!

            Mgr. Dávid Malík

        • Mikulášsky florbalový turnaj
          • Mikulášsky florbalový turnaj

          • Príchod Mikuláša pre našich žiakov a naše žiačky nepredznamenáva len darčeky v podobe sladkostí, ale aj športový sviatok v podobe zápolenia o majstra školy vo florbale. Žiaci a žiačky druhého stupňa našej základnej školy si v priestoroch telocvične skrížili hokejky a odohrali vyrovnané súboje o korunu úradujúceho víťaza v čoraz populárnejšom kolektívnom športe.

            Dovedna 6 súťažných tímov si v celkovo 15 súťažných dueloch zmerali sily na palubovke vo formáte 3 + 1. Stará známa športová pravda tvrdí, že na ihrisku sa neschováte a pre víťazstvo si musíte siahnuť na dno svojich mentálnych i fyzických síl. Pohľad na tabuľku po vyše 4-hodinovom turnaji odhalil meno celkového víťaza. Tým sa stal tím deviatakov, ktorý tak po minuloročnom úspechu dokázal svoj triumf zopakovať. V súboji o prvé miesto sa pred nimi museli skloniť žiaci 7. ročníka. Bronzový stupienok (možno trocha prekvapivo, ale výkonmi zaslúžene) obsadili šiestaci. Príjemným oživením športového podujatia bola účasť čisto dievčenského tímu ôsmačiek.

            Za najužitočnejšieho hráča turnaja bol vymenovaný Nikolas Baláž (IX.A). Honor najlepšieho brankára získal žiak VIII.A triedy Jaroslav Danihel.

            Víťazom gratulujeme, všetkým zúčastneným ďakujeme za športové výkony a tešíme sa na ďalšiu športovú súťaž!

             

            Mgr. Dávid Malík

             

            Fotoalbum

        • Školské kolo olympiády v nemeckom jazyku
          • Školské kolo olympiády v nemeckom jazyku

          • ZŠ Záhorská Ves sa zapojila do viacerých predmetových olympiád. Dňa 29.11.2023 sa siedmi vybraní žiaci 8. a 9.ročníka zúčastnili olympiády z nemeckého jazyka.

            Žiaci riešili úlohy, v ktorých si precvičili všetky jazykové kompetencie – prácu s textom, porozumenie hovoreného slova i opis obrázku. Všetci žiaci boli úspešnými riešiteľmi. Najlepšie výsledky dosiahli Jakub Zvěřina (VIII.A) , Matej Varga (IX.A) a Alžbeta Petrášová (VIII.A).

            Žiakom ďakujem za aktívnu účasť a všetkým blahoželám!

             

            Mgr. Jana Báchorová

        • Riaditeľské voľno
          • Riaditeľské voľno

          • Riaditeľka ZŠ Záhorská Ves oznamuje, že podľa podľa  § 3 ods. 9 vyhlášky č. 231/2009 Z. z. o podrobnostiach o organizácii školského roka na základných školách, na stredných školách, na základných umeleckých školách, na praktických školách, na odborných učilištiach a na jazykových školách informuje v  súlade s § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov

            udeľuje žiakom ZŠ Záhorská Ves riaditeľské voľno na dni  21.12. 2023 a 22.12. 2023

            z dôvodu realizácie povinného aktualizačného vzdelávania pedagogických zamestnancov.

            Zároveň v uvedených dňoch nebude v prevádzke ŠKD ani školská jedáleň pre žiakov.

            Školská jedáleň pre seniorov bude v prevádzke.

             

            PaedDr. Ivica Pupiková

            riaditeľka

        • Dnes k nám prišiel Mikuláš!
          • Dnes k nám prišiel Mikuláš!

          • Už sa stalo tradíciou, že každý rok 6. decembra do Základnej školy v Záhorskej Vsi zavíta očakávaný a štedrý Mikuláš. Nebolo tomu inak aj tento rok. Prišiel spoločne s anjelmi a čertami. Naše deti mu zaspievali, zarecitovali a Mikuláš im rozdal balíčky plné sladkých dobrôt. Za rozjasnené očká našich žiakov a za ich úsmevy chceme úprimne poďakovať sponzorom, ktorí nás opäť, aj tento rok podporili svojimi príspevkami a my sme mohli pre našich žiakov pripraviť veselé a šťastné doobedie.

             

            Ďakujeme týmto darcom:

             

            Obecný úrad Záhorská Ves

            Coop Jednota

            Firma Printing International, Ing. Jaroslav Slovák

            Firma Aplitec

            Firma Ockon

            Firma Siloking

            Firma Berto

            Firma Frikas

            Pani Kvaššayová

             

            Fotoalbum

        • Stavba Zeme - projektové vyučovanie geografie v V. A
          • Stavba Zeme - projektové vyučovanie geografie v V. A

          • Stavba našej Zeme pripomína vajíčko uvarené natvrdo. Od toho sa odvíjalo celé vyučovanie. Piataci "obaľovali" kinder vajíčko (jadro Zeme) do plastelíny, ktorej vrstvy predstavovali jednotlivé vrstvy Zeme. Vyhľadávali o jednotlivých vrstvách Zeme informácie z encyklopédie a školských učebných materiálov. Najdôležitejšie informácie zapísali na papier a špajdľou zapichli do svojho modelu. 

            Dúfajme, že sa im vedomosti zaryli hlbšie do pamäte a keď budú jesť vajíčko natvrdo/kinder vajíčko, vyskáču vždy z hlbín ukryté na povrch... :-) 

             

            Mgr. Zuzana Šišuláková

            Fotoalbum

        • Hovorme o jedle - vyhodnotenie
          • Hovorme o jedle - vyhodnotenie

          • V týždni od 16. - 20.10.2023 sa naša škola zapojila do XI. ročníka celoslovenskej súťaže Hovorme o jedle. Na základe vyhodnotenia neziskovej organizácie Centra rozvoja znalostí o potravinách sme sa so všetkými uskutočnenými  aktivitami umiestnili na 3. mieste a bol nám v rámci našej základnej školy udelený BRONZOVÝ DIPLOM.

            Veríme, že Týždeň zdravej výživy bol pre nás všetkých veľkým oživením, zaujímavou skúsenosťou a veľkou príležitosťou dozvedieť sa viac o  potravinách a výžive. Absolvovali sme spoločne množstvo zaujímavých aktivít, počas ktorých sme spoznávali, piekli, varili, ochutnávali, učili sa, zabávali, hrali, písali, tvorili, kreslili a čítali o všetkom, čo je zdravé pre náš organizmus, či už je to jedlo, pohyb, hygiena, životný štýl. V rámci Farebného týždňa žiaci 1. stupňa počas desiatovej prestávky konzumovali zdravé jedlá ladiace s oblečením a zároveň súťažili  o najzdravšiu triedu s najzdravšou desiatou.

            Ktorá trieda nosí najzdravšiu desiatu? Tu sú výsledky / v zaokrúhlení /:                                         

            1. miesto - II.A -  13 kusov desiat na 1 žiaka počas celého týždňa

            2. miesto - III.B  - 12 ks

            3. miesto - III.A  - 10 ks

            4. miesto - IV. A -   9,95 ks

            5. miesto - I. A -      9,89 ks

            So svojimi literárnymi prácami s názvom Neplytvám potravinami – čas ukázať lásku našej planéte sa do Týždňa zdravej výživy zapojili žiaci 2. stupňa. Najlepšie práce napísali žiaci:                                                                     

            Eliška Haviarová - VI.A,   

            Laura Strečanská - VII.A,

            Filip Kňaze - IX.A.                                                                                                            

            Srdečne gratulujeme úspešným triedam i žiakom a už teraz sa tešíme na Týždeň zdravej výživy 2024!

            Zuzana Doršicová

            Fotoalbum