• Melankin krásny skutok
          • Melankin krásny skutok

          • Melanka Noseková (III. A) darovala svoje vlásky v rámci projektu VYSTRIHAJ SA, SLOVENSKO, ktorý vyhlásila Liga proti rakovine v spolupráci s vlasovým štúdiom Zdenka Vrbová.

            Melanka, máš veľké a dobré srdiečko! Ďakujeme Ti, celá škola je na Teba pyšná!

             

        • Opäť PROJEKTOVÝ ÚSPECH!
          • Opäť PROJEKTOVÝ ÚSPECH!

          • Gratulujeme! Váš projekt s názvom Exteriérová učebňa, ktorým ste sa zapojili do grantovej výzvy HRAVO o ekológii a zdravej výžive s Kauflandom, vyhlásenej Nadačným fondom Kaufland pri Nadacii Centra pre filantropiu, bol schválený a bude Vám prispené sumou 400,00 €.

            V programe sme podporili 46 projektov v celkovej výške 18 120 €.

             

            So srdečným pozdravom,

            Mgr. Lucia Gregorova

            koordinátorka programu

            Nadácia Centra pre filantropiu

            Nadačný fond Kaufland

             

            Za vypracovanie projektu ďakujeme pani učiteľke PaedDr. Lenke Liščákovej!

        • Štvrtáci v ZOO
          • Štvrtáci v ZOO

          • Zoologická záhrada patrí k jedným z najobľúbenejších výletných miest pre deti. Štvrtáci si ju užili v utorok 27.6. 2023. Nebolo horúco, ale príjemne pod mrakom. Počasie ako stvorené na výlet. 

            Okrem zaujímavých informácií sme mohli v bratislavskej ZOO pozorovať veselé vystrájanie surikát, hlodavcov a opíc, lenivé polihovanie leňochodov, hadov i hrocha v bazéniku. Veľkému úspechu sa tešili kapre a jesetery v jazierku, či piraňa v akváriu. Osvieženie v bufete a šantenie na veľkom ihrisku dobre padlo všetkým. Automaty na pamätné mince sa otriasali v základoch, keď sa deti húfne na ne vrhli. Najdôležitejší suvenír si však odniesli vo forme krásneho zážitku hlboko vrytého v pamäti i srdci ako posledný prvostupniarsky výlet s prvou pani učiteľkou v ich školskom živote. 

            Prajeme Vám mnoho krásnych zážitkov aj na druhom stupni! :-)

            Mgr. Zuzana Šišuláková

            Fotoalbum

        • Návšteva Uhranského múzea
          • Návšteva Uhranského múzea

          • Dňa 20.6. 2023 sa žiaci III. A vybrali na návštevu Uhranského múzea, nachádzajúceho sa v našej obci v priestoroch bývalej colnice. Mohli tak na vlastné oči vidieť, čo sa učili počas tohto školského roka na vlastivede. Pani Ozábalová deťom pútavo porozprávala o histórii našej obce, ukázala im nádherné kroje, dobové i súčasné fotografie, i nástroje našich predkov. Tretiakov najviac zaujali zábery a história našej školy, nechceli uveriť, že tu stojí takmer 100 rokov.

            Odmenou za trpezlivosť a pekné správanie sa v múzeu bola sladká a osviežujúca zmrzlina.

            Mgr. Diana Ševcovová

        • Floorbal Games 2023
          • Floorbal Games 2023

          • V piatok 23. júna čakalo na našich žiakov posledné športové podujatie v práve končiacom školskom roku 2022/2023. Dejiskom floorballového turnaja bola Základná škola kpt. J. Nálepku v Stupave.

                        V základnej A-skupine sme sa predstavili proti známym floorballovým značkám, proti ktorým sme však predviedli veľmi sympatické výkony okorenené o cenné víťazstvá. Duel proti prvému súperovi zo Základnej školy Dr. J. Dérera v Malackách rozhodol presný zásah Richarda Danihela, ktorý sa tak postaral o najtesnejšie víťazstvo v pomere 1:0. V nasledujúcom zápase sme ťahali za kratší koniec proti Základnej škole kpt. J. Nálepku zo Stupavy, ktorá nás porazila rozdielom triedy 0:3. V záverečnom stretnutí skupinovej časti sme si však napravili chuť aj skóre, keď sme zdolali Základnú školu Dr. I. Dérera Bratislava 4:0. O góly sa postupne postarali Marko Bobák, Filip Očenáš, Richard Danihel a Nikolas Baláž. Vo štvrťfinálovej fáze sme narazili na Základnú školu Veľké Leváre a napriek miestami až drvivému tlaku sme sa napokon museli skloniť pred súperom, ktorý ubránil víťazstvo 0:1 a prebojoval sa medzi najlepšie kvarteto turnaja.

                        Základná škola Záhorská Ves tak zostala tesne pred bránami semifinále a obsadila 5. miesto. Za vzornú reprezentáciu našej základnej školy ďakujeme Patrikovi Šušukovi (III.A), Nikolasovi Balážovi, Markovi Bobákovi, Filipovi Očenášovi (všetci IV.A), Richardovi Danihelovi, Šimonovi Darážovi, Lukášovi Demeterovi (všetci V.A), Adriánovi Beňovi, Markovi Alexovi Korychovi, Zdenkovi Martincovi, Martinovi Sithovi Lukášovi Šarközymu (všetci VI.A).

             

            Text a fotografie: Mgr. Dávid Malík

            Fotoalbum          

        • Mysli otvorene, mysli slobodne - osvetový projekt ŠÚKL
          • Mysli otvorene, mysli slobodne - osvetový projekt ŠÚKL

          • Téma falšovaných liekov, ako aj nevhodné užívanie liekov deťmi a mládežou sú v dnešnej dobe veľmi aktuálne. Obzvlášť mladým ľuďom je veľmi dôležité sprostredkovať informácie o tom, že hoci nám lieky pomáhajú, ich nesprávne alebo neopodstatnené užívanie môže byť zdraviu škodlivé a nebezpečné.

            Práve v súvislosti s podporou ochrany zdravia detí a mládeže Štátny ústav pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) pripravil pre základné a stredné školy a gymnáziá osvetový projekt Mysli otvorene, mysli slobodne.

            Cieľom projektu je poskytnúť informácie o falšovaných liekoch a nevhodnom užívaní liekov deťmi zrozumiteľnou formou, pričom vychádza z konceptu výučby založenej na interaktívnom príbehu. Pokrýva rizikové oblasti ako doping, látky na podporu mentálnej a fyzickej aktivity, sedatíva, lieky na chudnutie, či lieky z nelegálnych distribučných kanálov.

            Súčasťou projektu je aj interaktívny komiks, ktorý bol vypracovaný Európskym riaditeľstvom pre kvalitu liekov a zdravotnú starostlivosť Rady Európy (EDQM).

            Vo štvrtok 22. júna 2023 prišli na pozvanie ZŠ s týmto osvetovým projektom pracovníci Šukl-u aj k nám do našej základnej školy. Žiaci si s predstihom pozreli komiks a na prednáške sa s lektormi na tému nevhodného užívania liekov rozprávali. Niektoré situácie si zahrali. Prednáška bola vedená interaktívnym spôsobom. Žiaci v diskusii lektorom kládli otázky, ktoré ich zaujímali.

            Naši žiaci si vyslúžili pochvalu od pracovníkov ŠUKL-u za disciplínu a záujem o túto tému.

            Mgr. Pavlína Janotková

        • Šantenie vo VS Weikendorf
          • Šantenie vo VS Weikendorf

          • Spontánne podujatia bývajú častokrát tie najlepšie. Presne do tejto kategórie by sme mohli zaradiť dnešný výlet do Rakúska. Žiaci druhého, tretieho a štvrtého ročníka boli pozvaní na Športový deň do Volksschule Weikendorf a myslím, že si to užili všetci na jednotku.

            Športové heslo podujatia Hýbať sa a byť fit sme splnili do bodky. Pre deti bolo pripravených celkovo desať stanovísk, ktoré preverili ich tímovú spoluprácu, súdržnosť, zručnosť, rýchlosť, postreh i schopnosť udržať rovnováhu. Počas športovania nebola dôležitá schopnosť byť perfektný, najlepší, ale išlo skôr o zábavu, pohyb a skúšanie nových vecí. Najviac si deti užili tímové lyžovanie, slalom, rybárčenie a súťaže na rýchlosť a postreh. Deti si pochvaľovali i možnosť vyskúšať si športové náradie, pomôcky, ktoré doteraz nepoznali. Počas prestávok sme si oddýchli, občerstvili sme sa a nechýbala ani sladká bodka za športovými výkonmi v podobe nanukov.

            Ďakujeme p. riaditeľke z partnerskej školy vo Weikendorfe za pozvanie, výbornú organizáciu podujatia a príjemnú atmosféru. Tešíme sa na spoločne strávený deň zase o rok.

            Mgr. Jana Báchorová

            Fotoalbum