• Turnaj priateľstva 2023
          • Turnaj priateľstva 2023

          •             Vo štvrtok 25. mája 2023 privítala naša základná škola okolité základné školy na jubilejnom 10. ročníku futbalového turnaja starších žiakov v malom futbale pod názvom Turnaj priateľstva. Autorom myšlienky a zároveň zakladateľom športového turnaja je Ing. Nikolaj Nechev, dlhoročná stálica pedagogického zboru našej základnej školy. O prvenstvo súperilo dovedna 6 žiackych mužstiev.

                        Naša základná škola bola vylosovaná do A-skupiny a v otváracom stretnutí si dokázala poradiť so ZŠ Láb po výsledku 2:0. V súboji o prvenstvo v základnej skupine si to naši chlapci rozdali so ZŠ Jakubov. Víťazstvo pomerom 2:0 sme si opäť zopakovali a v semifinále na nás čakala ZŠ Zohor. V nervóznom zápase, ktorý poznačili viaceré nevyberavé zákroky súpera na našich žiakov, sme napokon postúpili do finále vďaka najtesnejšiemu víťazstvu 1:0. Vo finálovom zápolení sme sa stretli so starými dobrými známymi zo ZŠ Jakubov. Naši chlapci nezvládli duel v hlavách a po vysokej prehre 1:6 si tak zopakovali 2. miesto z uplynulého školského roka.

                        Za úspešnú a vzornú reprezentáciu školy ďakujeme Patrikovi Šarközymu (VII.A), Andrejovi Rehákovi, Borisovi Šimkovičovi (obaja VII.B), Nikolasovi Balážovi, Jakubovi Malíkovi, Michaelovi Margušovi (všetci VIII.A), Andrejovi Fejtlovi, Alexovi Keszeghovi, Alexandrovi Pilovi Štefanovi Žvachovi (všetci IX.A). Poďakovanie taktiež patrí starostovi obce Záhorská Ves JUDr. Borisovi Šimkovičovi spoločne s poslancami a poslankyňami obecného zastupiteľstva a vedeniu Základnej školy Záhorská Ves na čele s pani riaditeľkou PaedDr. Ivicou Pupikovou a pani zástupkyňou Mgr. Pavlínou Janotkovou za poskytnutie finančnej, materiálnej a organizačno-technickej pomoci.  Špeciálne poďakovanie patrí aj Mgr. Gabriele Malíkovej a Mgr. Petrovi Ďurčovi za lekársky, resp. rozhodcovský dozor. Tešíme sa na 11. ročník!

            Text: Mgr. Dávid Malík

            Fotografie: ZŠ Záhorská Ves

        • Exkurzia: Modra a Kláštor Katarínka
          • Exkurzia: Modra a Kláštor Katarínka

          • Máj a jún sú mesiace, ktoré sa nesú v znamení výletov a exkurzií. My sme túto možnosť využili tiež a dňa 24. mája 2023 sa starší žiaci z našej školy zúčastnili zaujímavej exkurzie v Modre a okolia.

            Najprv sme si pozreli historické centrum mesta Modra a Múzeum Ľudovíta Štúra. Múzeum bolo veľmi zaujímavé a rôznorodé. Expozícia Ľudovít Štúr a moderné Slovensko je druhou stálou expozíciou múzea počas jeho 50-ročnej existencie. Jej súčasťou je aj Pamätná izba na prízemí, kde Ľ. Štúr strávil posledné tri týždne svojho života. Výstavnými prvkami sa snaží priblížiť atmosféru a prostredie, v ktorom sa pohyboval Štúr a jeho súčasníci. Predstavuje odevy, v akých chodili ľudia v mestách po ulici, formy cestovania od dostavníkov až po železnicu, spôsoby komunikácie, približuje školu 19. storočia a zariadenie meštianskych domov v Modre v polovici 19. storočia. Novinkou v múzeu je použitie moderných interaktívnych technológií. Zvukové nahrávky predstavia návštevníkom Štúrove prejavy a básne, nové informácie hravou formou poskytnú interaktívne mediálne súbory.

            Potom sme sa presunuli so Slovenskej ľudovej majoliky, kde sme si najprv pozreli náučné video a potom sme mali podrobný a zaujímavý výklad o tom, čo je majolika a aký proces stojí za jej vznikom. Mali sme možnosť vidieť zamestnancov pri práci a obdivovať ich trpezlivosť a šikovné ruky pri maľovaní ornamentov.

            Záverečná časť exkurzie bola spojená s krátkou turistikou k zrúcaninám kláštora Katarínka. Pri Katarínke sa nachádzajú vyhradené miesta na piknik a posedenie, takže sme si nielen urobili zopár veľmi pekných fotografií, ale aj využili čas na relax. Neďaleko Katarínky sa nachádza expozícia úzkorozchodnej lesnej železnice, ktorá v Malých Karpatoch slúžila na zvážanie dreva.

            Mgr. Jana Báchorová

            Fotoalbum

        • Oslava MDD začína
          • Oslava MDD začína

          • Riaditeľstvo Základnej školy v Záhorskej Vsi srdečne ďakuje týmto sponzorom, ktorí prispeli do sladkých balíčkov, na občerstvenie (hot dog) a zmrzlinu pre našich žiakov pri príležitosti MDD:

            Obecný úrad Záhorská Ves

            Firma Printing International, Ing. Jaroslav Slovák

            Firma Aplitec

            Firma Siloking

            Firma Berto

            Firma Frikas

            Firma COOP Jednota

            Firma Ockon

            Pani Iveta Kvaššayová

            Ďakujeme!

        • Majstrovstvá Slovenska v boxe - 1. miesto! Gratulujeme!
          • Majstrovstvá Slovenska v boxe - 1. miesto! Gratulujeme!

          • V dňoch 20. 5. 2023 – 21 .5. 2023 sa v meste Holíč konali Majstrovstvá Slovenskej republiky v boxe. V kategórii mladšieho dorastu sa na nich predstavil aj žiak VIII.A triedy Mário Galba, člen športového oddielu ALPHA BOXING Malacky. V konkurencii váhovej kategórie do 50 kg vo vekovom rozpätí 15 – 16 rokov sa mu napokon podarilo vyšliapať až na najvyšší stupienok a stať sa tak majstrom Slovenska! Finálový duel sa mu podarilo ukončiť ešte pred uplynutím časového limitu (tzv. RSC). Zverenec trénera Jana Brandejsa sa najbližšie predstaví na Majstrovstvách sveta v maďarskom meste Györ.

             

            Mário, gratulujeme k úžasnému výsledku a držíme Ti všetci palce na blížiacom sa svetovom šampionáte!

             

            Ing. Mária Bobáková

        • Striebro s príchuťou zlata
          • Striebro s príchuťou zlata

          •        V piatok 19. mája 2023 prišlo dlho očakávané vyvrcholenie Detskej ligy v malom futbale. Dejiskom vyraďovacích bojov krajského finále sa stal športový areál Mladá Garda v Bratislave. Nechýbala na ňom ani naša základná škola.

                        Do play-off sme sa prebojovali zo skupiny B, v ktorej sme so ziskom 13 bodov obsadili poslednú možnú priečku zaručujúcu postup zo skupinovej fázy. Vo štvrťfinálovom dueli proti ZŠ Budatínska sme však obrátili naruby všetky predzápasové prognózy a po dominantnom výkone a víťazstve 5:0 sme nakukli do dverí semifinále. V ňom sme dva razy vyhrávali nad ZŠ Tbiliská 2:0, resp. 3:2, ale v záverečnej minúte zápasu sme inkasovali vyrovnávajúci gól od súpera z poslednej akcie stretnutia. V penaltovom rozstrele sme si však zachovali pevnejšie nervy a dokázali si vybojovať postup do finále!

                        V ňom sme narazili na doposiaľ neporazenú ZŠ Tomášov. Napriek vyrovnanému stretnutiu sme napokon museli skloniť hlavy po najtesnejšej prehre 0:1. Náš smútok však netrval príliš dlho, nakoľko počas vyhlasovania výsledkov sme sa dozvedeli, že z každej vekovej kategórie postupuje do celoslovenského finále v Banskej Bystrici dvojica najvyššie umiestnených tímov!        

                        Dňa 2. júna 2023 nás teda čaká vyvrcholenie Detskej ligy v malom futbale na trávniku Dukly Banská Bystrica!

            Za vzornú a úspešnú reprezentáciu školy ďakujeme Patrikovi Šarközymu (VII.A), Borisovi Šimkovičovi (VII.B), Nikolasovi Balážovi, Jakubovi Malíkovi, Michaelovi Margušovi (všetci VIII.A), Andrejovi Fejtlovi, Alexovi Keszeghovi Alexandrovi Pilovi (všetci IX.A).

            Naše poďakovanie taktiež patrí pánovi Petrovi Margušovi za logistiku hráčov a pánovi Jozefovi Grujbárovi za darovanie dvoch kompletných sád futbalových dresov!

            Text a fotografia: Mgr. Dávid Malík

        • Finále Detskej ligy v Banskej Bystrici - aj MY tam budeme!
          • Finále Detskej ligy v Banskej Bystrici - aj MY tam budeme!

          • Už počas 2. júna 2023 sa uskutoční finálový deň Detskej ligy v malom futbale. Najlepšie tímy z oblastných líg sa stretnú v Banskej Bystrici, kde zabojujú o titul.

            Detská liga v malom futbale, ktorá sa odohráva v mestách po celom Slovensku spozná svojich víťazov. Najlepšie tímy v oblastných ligách sa stretnú v Banskej Bystrici, kde zabojujú o titul víťaza Detskej ligy v malom futbale. Finálový deň sa uskutoční počas 2. júna 2023 na Mestskom mládežníckom štadióne v Banskej Bystrici. Bojovať o titul sa bude v kategóriách U8, U10, U13 a U15. 

            Trofej a ocenenia 

            Pre tri najlepšie tímy budú pripravené krásne trofeje a taktiež medaily pre tímy na prvých troch miestach. Ocenení budú taktiež najlepší jednotlivci v každej kategórii. 

            Zostrihy zo zápasov

            Zo všetkých zápasov finálového dňa budú na našej stránke štatistiky a taktiež zostrihy zo zápasov.

            Naši chlapci pod vedením pána učiteľa Mgr. Dávida Malíka postúpili do finále!

            Ďakujeme a gratulujeme!

        • Deň Slnka
          • Deň Slnka

          • Dňa 3. mája 2023 bol Svetový deň Slnka. Vyhlasuje ho OSN v rámci programu pre životné prostredie UNEP. Slnko je naša najväčšia, najbližšia a zároveň najjasnejšia hviezda na oblohe. Svojím žiarením vytvára podmienky pre život organizmov na Zemi.

            Svetový deň Slnka je určený nielen na pripomenutie významu dôležitosti Slnka, ale aj na propagáciu ekológie a významu ochrany životného prostredia.

            Nezisková organizácia A Ray of Sunshine for a Child zorganizovala 4. ročník výtvarnej aktivity pre deti, týkajúcej sa práve Dňa Slnka. Naša škola sa zapojila už tretíkrát. Každé dieťa nakreslilo originálne slniečko. Pozrieť si ich môžete vo fotoalbume.

             

            Veronika Šimkovičová

            Fotoalbum

        • Futbalový turnaj v Stupave - 3. miesto! Gratulujeme!
          • Futbalový turnaj v Stupave - 3. miesto! Gratulujeme!

          • Vo štvrtok 11. mája 2023 sa naši žiaci predstavili v rámci okresného kola Školského pohára SFZ. Turnaj v malom futbale sa odohral na miestnom futbalovom štadióne v neďalekej Stupave.

                        Naša základná škola bola vyžrebovaná do základnej B-skupiny. V úvodnom a zároveň otváracom stretnutí turnaja sme sa stretli so ZŠ Gajary. Napriek tomu, že sme po polčasovej prestávke prehrávali v pomere 1:3, dokázali sme sa vrátiť späť do zápasu a vybojovali bod po divokej remíze 4:4. V druhom zápase skupiny sme narazili na ZŠ Lozorno. V obojstranne vyrovnanom dueli sme brali ďalší bod po remíze 2:2, ktorý nám v konečnom zúčtovaní postačil na postup do vyraďovacích bojov.

                        V semifinále na nás čakala domáca ZŠ Stupava. Efektivita a naopak, trestuhodné nepremieňanie šancí na našej strane rozhodli o tom, že súper zaslúžene postúpil do finále po víťazstve 1:4. V stretnutí o bronzový stupienok sme sa stretli so starými známymi zo ZŠ Lozorno. Ďalšia remíza 1:1 napokon vyústila v penaltový rozstrel, v ktorom naši chlapci preukázali presnejšiu mušku a predovšetkým pevnejšie nervy. Premenili všetky svoje pokusy a organizátor im tak zavesil na krk bronzové medaily!

                        Za úspešnú a vzornú reprezentáciu školy ďakujeme Nikolasovi Balážovi, Filipovi Očenášovi (obaja IV.A), Richardovi Danihelovi, Lukášovi Demeterovi (obaja V.A), Patrikovi Šarközymu (VII.A), Andrejovi Rehákovi Borisovi Šimkovičovi (obaja VII.B)

             

            Text a fotografie: Mgr. Dávid Malík