• Všetkovedko - oceňovanie
          • Všetkovedko - oceňovanie

          • Spolu 27 druhákov, tretiakov a štvrtákov sa zapojilo do celoslovenskej vedomostnej súťaže Všetkovedko.

            Cieľom súťaže je dopriať deťom radosť z hry, súťaženia a úspechu, umožniť im predviesť, čo všetko vedia, dať im možnosť vyskúšať, ako si poradia v neznámej a záťažovej situácii, overiť, ako sa dokážu v správnej chvíli sústrediť a podať čo najlepší výkon.

            Všetkovedko obsahuje otázky zo všetkých oblastí, s ktorými sa žiaci doteraz stretli, deti sa museli popasovať s rôznymi úlohami.

             

            Medzi 30% najmúdrejších žiakov z celého Slovenska s titulom Všetkovedko patria:

            II. A – M. Bobáková, S. Horák, A. Svetlíková

            III. A – P. Kvalténi

            IV. A – M. Maxian, S. Voltemarová, T. Balážová, N. Karaba, K. Hlúchová, J. Gdovin,                     N. Zvěřinová, M. Bobák, Z. Karovičová, E. Slezáková, S. Pulmann, F. Očenáš

             

            Titul Všetkovedkov učeň získalo týchto 11 žiakov:

            II. A – M. Weisman, N. Oroszi, P. Uherek

            II. B – K. Danihelová

            III. A – S. Schwartz, J. Šaub, R. Maxianová, M. Noseková, N. Vongrej, M. Polaško, N. Ševcovová

             

            Všetci súťažiaci boli odmenení diplomami a vecnými cenami.

            Srdečne im blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu našej školy!

             

            Mgr. Diana Ševcovová

            Fotoalbum

        • Spoznávanie a starostlivosť o vtáčiky – projektové vyučovanie v III.A
          • Spoznávanie a starostlivosť o vtáčiky – projektové vyučovanie v III.A

          • Cieľom projektového vyučovania v III. A bolo spoznávať rôzne druhy vtáčikov – sýkorku, drozda a lastovičku. Ktoré z nich u nás ostávajú na zimu? Ako ich rozoznáme? Čím sa v zime živia? To boli otázky, na ktoré sa žiaci snažili hľadať odpovede. A keďže tretiakom nie je ľahostajný osud týchto krásnych štebotavých tvorov, spoločnými silami im „navarili“ vtáčie špeciality, ktoré rozvešali po školskom dvore. Veríme, že hostina urobila vtáčikom radosť.

            Mgr. Diana Ševcovová

            Fotoalbum

        • Olympiáda v anglickom jazyku
          • Olympiáda v anglickom jazyku

          • V decembri prebehlo v našej škole školské kolo olympiády v anglickom jazyku. V súťažnej kategórii 1A (žiaci 5., 6. a 7. ročníka) o prvenstvo bojoval Matyáš Šaub - žiak V.A triedy, Laura Strečanská - žiačka VI. A triedy, Viktória Kňazeová, Nina Horváthová Jaroslav Danihel - žiaci VII. A triedy, spoločne so žiakmi VII. B triedy Viktóriou Ščepkovou, Máriom ŠušukomJakubom Zvěřinom. Ďalšie zastúpenie súťažiacich priniesla súťažná kategória 1B (žiaci 8. a 9. ročníka). Predstavili sa v nej žiaci VIII. A triedy Emma LučánskaMatej Varga spoločne so žiačkami IX. A triedy Veronikou Klasovou, Ninou Nerádovou, Viktóriou OlejkovouAlicou Vašinovou.

            Pre olympionikov bol pripravený test, ktorý preveril ich vedomosti z oblasti gramatiky, slovnej zásoby a čítania textu s porozumením. Okrem toho si vypočuli ukážku v anglickom jazyku, ktorú sa snažili správne interpretovať. Po sčítaní všetkých bodov sme spoznali víťazov jednotlivých kategórií. Viktória Ščepková (VII. B)Matej Varga (IX. A) zdolali svojich spolužiakov v rámci svojich súťažných kategórií a reprezentovali našu základnú školu v okresnom kole olympiády v anglickom jazyku.

            Okresné kolo sa konalo 19. januára 2023 v Centre voľného času v Malackách prezenčnou formou. Obaja naši žiaci sa stali v rámci svojej súťažnej kategórie úspešnými riešiteľmi, no na postup do krajského kola súťaže to napokon nestačilo. Napriek tomu všetkým súťažiacim ďakujeme za účasť a víťazom aj za úspešnú reprezentáciu školy!

             

            Mgr. Dávid Malík

        • Školské kolo biologickej olympiády
          • Školské kolo biologickej olympiády

          • Ešte pred odchodom na vianočné prázdniny stála pred žiakmi našej základnej školy vedomostná výzva v podaní školského kola biologickej olympiády. Prostredníctvom aplikácie Edupage na nich čakal test, ktorý preveril ich teoretické znalosti z hodín biológie. Úspešnými riešiteľmi a zároveň postupujúcimi do okresného kola súťaže sa stali Jakub Daniel Temer (VIII.A) Alica Vašinová (IX.A). Obaja boli ocenení sladkou odmenou a víťazným diplomom od pani riaditeľky. Všetkým účastníkom školského kola biologickej olympiády ďakujeme za ich účasť, víťazom srdečne gratulujeme a zároveň želáme mnoho úspechov počas reprezentácie školy v okresnom kole!

             

            Mgr. Lenka Liščáková

            Fotoalbum

        • Šaliansky Maťko - úspech!
          • Šaliansky Maťko - úspech!

          • Dňa 26. januára 2023 sa naši žiaci, víťazi školského kola, Monika Bobáková - II. A, Richard Danihel – V. A a Veronika Poláková – VI. A, zúčastnili okresného kola súťaže v prednese slovenských povestí Šaliansky Maťko J.C. Hronského v Malackách. V ich podaní si prítomní vypočuli hodnotné recitačné výkony. V silnej konkurencii medzi recitátormi uspela a čestné uznanie získala Monika Bobáková.

            Srdečne Monike gratulujeme k prvému recitačnému výkonu a všetkým súťažiacim ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy!

            Zuzana Doršicová

        • Olympijský odznak všestrannosti - oceňovanie!
          • Olympijský odznak všestrannosti - oceňovanie!

          • Olympijský odznak všestrannosti 2022/2023

             

            Olympijský odznak všestrannosti (OLOV) je dobrovoľný národný športový projekt Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV) určený pre žiakov druhého stupňa na všetkých základných školách a osemročných gymnáziách na území Slovenskej republiky. Partnermi projektu sú Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky (MŠVVaŠ SR) a Školský šport. Projekt je zameraný na podporu všestranného pohybového rozvoja žiakov.

            Hlavným cieľom projektu je aktivácia detí k pravidelnému športovaniu a zároveň motivácia rozvíjať všetky pohybové schopnosti z pohľadu zdravotnej prevencie. Či už ide o deti, ktoré pravidelne športujú, alebo deti, ktoré nešportujú vo voľnom čase vôbec. Vďaka projektu bude možné utvoriť si komplexný obraz o pohybových schopnostiach mladej populácie, ako aj porovnať pohybové schopnosti mládeže na Slovensku so zahraničím.

            Namerané hodnoty z jednotlivých disciplín pedagógovia vkladajú do informačného systému Odznaku všestrannosti. Informačný systém je postavený na rovnakej platforme, ako systém testovania žiakov realizovaný MŠVVaŠ SR, čo uľahčí učiteľom zvládnuť zadávanie jednotlivých výsledkov a spoločne vytvoriť unikátnu databázu výkonov žiakov. Aktuálne žiaci a žiačky 6. – 9. ročníka obdržali certifikáty pre úspešných absolventov a úspešné absolventky spomínaného športového projektu. Najúspešnejšími športovcami spomedzi žiakov boli žiaci VII.A triedy Patrik Šarközy spoločne so svojou spolužiačkou Viktóriou Kňazeovou.

             

            Mgr. Dávid Malík

            Fotoalbum

        • Stavba tela živočíchov - projektové vyučovanie v III. A
          • Stavba tela živočíchov - projektové vyučovanie v III. A

          • Majú všetky živočíchy kostru? Ktoré patria medzi bezstavovce?

            Naši tretiaci na projektovom vyučovaní spoznávali a triedili rôzne druhy živočíchov. Zoznámili sa so sýkorkou Sisou a jej kamarátom sysľom Bystríkom. Doplňovali chýbajúce i/y do slov, zahrali sa behací diktát, vytvorili si tangram, a následne skladali podľa predlohy rôzne živočíchy. Skúmali a tvorili projekty o vnútornej kostre zvierat – o stavovcoch. Bezstavovcov zasa vytvorili na školskom dvore z prírodnín.

            Zo školy odchádzali spokojní a opäť o niečo múdrejší.

             

            Mgr. Diana Ševcovová

            Fotoalbum

        • Škola, akú by som chcel/a
          • Škola, akú by som chcel/a

          • V novembri sme sa cez platformu eTwinning zapojili do súťaže s názvom „ Škola, akú by som chcel/a.“ Deti mali možnosť ponoriť sa do svojich predstáv, ako by mohla vyzerať ich škola. Pri práci použili všetku svoju predstavivosť, nápaditosť, fantáziu, rôzne tvary a farby. Ich výtvarné dielka  boli originálne a pre deti dokonalé.

            Dnes sme dostali malý balíček aj s prekvapením. Bol v ňom list od projektovej špecialistky eTwinning. S radosťou sme si prečítali:

            Ďakujeme, že ste sa zapojili do súťaže Škola, akú by som chcel/a, ktorú sme organizovali. Veľmi sa nám páčili školy, ktoré ste nakreslili a do akých by ste radi chodili. Vaše kresby boli nádherné a urobili nám veľkú radosť!

            Posielame vám malé darčeky a veríme, že vás potešia.

            Darčekom sa deti veľmi potešili a tešia sa aj na ďalšiu súťaž. Blahoželáme všetkým zúčastneným deťom!

            Veronika Šimkovičová

            Fotoalbum

        • Tangram v ŠKD
          • Tangram v ŠKD

          • Tento týždeň sme sa s deťmi v ŠKD zoznámili s hrou TANGRAM. Je to hlavolam na princípe puzzle. Základ sa skladá zo siedmich dielikov – 5 trojuholníkov, 1 štvorec a 1 rovnobežník. Kombináciou týchto geometrických tvarov sa skladajú rôzne plošné obrazce. Existuje minimálne 6500 obrazcov. Hlavolam pochádza z Číny.

            Podľa legendy táto hra vznikla pred 4000 rokmi. Jednému remeselníkovi pri práci padla  na zem dlaždica a rozbila sa na sedem dielikov. Keďže pri stavbe by mu dlaždica chýbala, snažil sa ju zlepiť.

            S deťmi sme sa snažili hľadať a tvoriť rôzne obrazce z kociek, vytvoriť si svoj TANGRAM, pracovali sme online na interaktívnej tabuli, skladali sme puzzle. Deťom sa hlavolam tak zapáčil, že ho chcú hrať každý deň. Keďže skladanie dielikov tangramu trénuje trpezlivosť a logické myslenie, je pre deti užitočnou a zároveň zábavnou aktivitou.

            Veronika Šimkovičová

            Fotoalbum