• Pytagoriáda - školské kolo
          • Pytagoriáda - školské kolo

          • Školské kolo Pytagoriády sa uskutočnilo 7.12. a 8.12. 2022. Zúčastnilo sa 24 žiakov  III. až VIII. ročníka. Úspešní riešitelia sa stali žiaci Matúš Polaško - III. A, Karin Hlúchová - IV. A a Jakub Daniel Temer - VIII. A, ktorí postupujú do okresného kola. 

            Ing. Nikolaj Nechev

        • Vianočná Záhorská Ves
          • Vianočná Záhorská Ves

          • Reprezentácia školy v súťaži vo varení vianočnej kapustnice - ĎAKUJEME!

            Žiačikovia prvého stupňa našej školy sa opäť zúčastnili kultúrneho programu v obci. Privítali Mikuláša a prispeli k jedinečnej predvianočnej atmosfére divadielkom, básňami, piesňami a hrou na flaute. Patrí im a ich pani učiteľkám za to veľké poďakovanie! V nemalej miere poďakovanie patrí aj rodičom, ktorí sprevádzali svoje detičky počas všetkých predvianočných akcií v obci, čím v spolupráci so školou prispeli k nejednému krásnemu kultúrnemu programu. ĎAKUJEME!

        • V obchode - anglická konverzácia v IV. A
          • V obchode - anglická konverzácia v IV. A

          • Užitočné frázy (využiteľné najmä na dovolenkách v zahraničí) si žiaci 4. ročníka rozvíjali na hodine anglického jazyka v rámci konverzácie a práce v skupinách. Na chvíľu sa ocitli v obchode s potravinami s maketami peňazí a rôznych potravín. Učili sa vypýtať si tovar a opýtať sa na cenu, aj zaplatiť sumu, ktorú si predávajúci vypýtal. Každý dostal nákupný lístok, podľa ktorého nakupoval.

            Predvianočný nakupovací zhon sa tak trochu preniesol aj do triedy štvrtákov a ani ním neutrpeli peňaženky rodičov. :-)

            Mgr. Zuzana Šišuláková

            Fotoalbum

        • Vianočná výstava ART CLUB - u
          • Vianočná výstava ART CLUB - u

          • Každý, kto tvorí, zlepšuje svet. Svoj vlastný, vnútorný, ale i svet okolo seba. A každý, kto dovolí umeniu pôsobiť vo svojom vnútri, plaví sa po vlnách fantázie, spoznávania a sebaobjavovania. Tak sme sa vydali na dobrodružno-objavnú plavbu i my.

            Dňa 8.12.2022 sa žiaci ôsmeho a deviateho ročníka zúčastnili výstavy výtvarných prác Art Clubu, ktorá sa konala v Mestskom centre kultúry v Malackách. Mali tak možnosť oboznámiť sa s jedinečnými dielami regionálnych umelcov z Malaciek a okolia – p. Libuše Čtverákovej, p. Rozálie Habovej, p. Evy Režnej, p. Richarda Gregu, p. Martina Hajdina a p. Pavla Žáka. Žiaci mali možnosť nielen spoznávať jednotlivé výtvarné techniky a sledovať výtvarné motívy, ktoré diela spájali, ale i vnímať pôsobenie obrazov vo svojom vnútri, sledovať pocity a nálady, ktoré vytvárajú. Okrem obrazov a keramiky sme si prezreli i mestskú knižnicu a výstavu ručných prác seniorov.

            Dúfam, že si každý našiel medzi prácami aspoň jednu takú, ktorá ho chytila za srdce, že sme sa trochu sviatočne naladili a možno našli inšpiráciu pre vlastné tvorenie.

            Mgr. Jana Báchorová

        • Dejepisná olympiáda – školské kolo
          • Dejepisná olympiáda – školské kolo

          • Hoci staré školské pravidlo vraví, že „na svätého Mikuláša, neučí sa, neskúša sa...“, iné zasa spomína, že „výnimka potvrdzuje pravidlo“. Žiaci a žiačky 7. – 9. ročníka zostali po vyučovaní vo svojich školských laviciach a súperili o primát najúspešnejšieho riešiteľa v školskom kole dejepisnej olympiády naprieč vekovými kategóriami.

            V najstaršej vekovej kategórii C zvíťazila žiačka IX. A triedy Nina Nerádová. Úspešnými riešiteľkami sa však stali aj jej spolužiačky Alica Vašinová, Viktória Olejková Veronika Klasová. Kategória D, určená pre žiačky a žiakov 8. ročníka, priniesla zaujímavú zápletku, ktorú napokon rozhodol jediný bod! Filip Kňaze dokázal v internom súboji zdolať Mateja Vargu, ktorý sa však taktiež stal úspešným riešiteľom. V rovnomennej kategórii sa predstavil aj ich spolužiak Jakub Daniel Temer. Víťazom a zároveň postupujúcim do okresného kola dejepisnej olympiády v E kategórii sa stal žiak VII. B triedy Jakub Zvěřina. Medzi úspešné riešiteľky sa zaradili aj žiačky VII. A triedy Nina Horváthová Viktória Kňazeová.  

            Ďakujeme všetkým žiačkam a žiakom za ich účasť v školskom kole a úspešným riešiteľom želáme veľa úspechov na kole okresnom!

             

            Mgr. Dávid Malík

        • Návšteva vianočnej Bratislavy
          • Návšteva vianočnej Bratislavy

          • V stredu 7. decembra 2022 navštívili žiačky a žiaci 2. stupňa našej základnej školy Bratislavu, aby si tak užili nenapodobiteľný sviatočný nádych hlavného mesta Slovenska. Po príchode do „krásavice na Dunaji“ navštívili Slovenské národné múzeum, ktoré sa okrem stabilných expozícií mohlo pochváliť aj najnovšou výstavou venovanou evolúcii človeka. Práve tá zaujala žiakov a žiačky 5. – 9. ročníka najviac. Interaktívne spracovanie totiž sprevádza návštevníkov od počiatkov ľudského pokolenia v praveku až po súčasný vývojový druh homo sapiens sapiens...

            Omamná vôňa slaných aj sladkých pochutín, ktoré sa tradične spájajú s najobľúbenejšími sviatkami v roku, privítala návštevníkov z najzápadnejšej obce Slovenska na Hviezdoslavovom a Hlavnom námestí. Svoj smäd uhasili nealkoholickým punčom a neváhali zakúpiť pre seba alebo svojich blízkych originálne vianočné dekorácie na vianočný stromček.

            Záverom dňa stráveného v Bratislave si spoločne so svojimi pedagógmi vychutnali prechádzku historickou časťou Starého mesta.

            Šťastné a veselé Vianoce, Pressburg!

             

            Mgr. Dávid Malík

            Fotoalbum

        • Všetkovedko a Expert Geniality Show
          • Všetkovedko a Expert Geniality Show

          • Aj tento školský rok sa žiaci našej školy zapojili do celoslovenskej vedomostnej súťaže Všetkovedko a  Expert Geniality Show. O titul najmúdrejšieho medzi najbystrejšími zabojovalo 30 žiakov.

            Otázky boli zostavené podľa náročnosti v jednotlivých ročníkoch zo všetkých oblastí, s ktorými sa deti doteraz stretli – vlastiveda, prírodoveda, slovenský jazyk, anglický jazyk, matematika, hudobná, výtvarná, dopravná a informatická výchova. Starší žiaci odpovedali na otázky v dvoch témach:

            Ako funguje svet (geografia, biológia, prírodoveda, matematika, informatika, dopravná výchova) a Päť jazykov kultúry (slovenský jazyk, anglický jazyk, dejepis, výtvarná výchova a hudobná výchova).

            Deti si preverili svoj všeobecný prehľad, zopakovali si prácu s textom, čítanie s porozumením, zapojili kritické myslenie a veľkú chuť súťažiť.

             

            Mgr. Diana Ševcovová

        • Olympiáda v NEJ - školské kolo
          • Olympiáda v NEJ - školské kolo

          • Koncom novembra sa v našej škole realizovalo školské kolo Olympiády v nemeckom jazyku. Žiaci, ktorí sa zapojili do súťaže, pracovali s nemčinou v štyroch rovinách. Najprv si prečítali text a posúdili pravdivosť tvrdení, potom sa overovali najznámejšie gramatické javy, tretiu časť tvorilo opísanie obrázku a štvrtá časť bola zameraná na počuté slovo.

            Po vyhodnotení všetkých jazykových kompetencií by som rada pogratulovala trom najúspešnejším žiakom. Na 1. mieste sa umiestnila Viki Olejková, na 2. mieste Lucas Zábojník a na 3. mieste Ninka Nerádová.

            Mgr. Jana Báchorová

        • Dnes k nám prišiel Mikuláš!
          • Dnes k nám prišiel Mikuláš!

          • Včera (6.12. 2022) sme v Základnej škole v Záhorskej Vsi privítali oslavovaného a štedrého Mikuláša.

            Za rozjasnené očká našich žiakov, za úsmevy a za milé básničky chceme úprimne poďakovať sponzorom, ktorí nás opäť, aj tento rok podporili svojimi príspevkami a my sme mohli pre našich žiakov pripraviť veselé a šťastné doobedie za prítomnosti Mikuláša, anjela a mikulášskej družiny.

             

            Ďakujeme týmto darcom:

             

            Obecný úrad Záhorská Ves

            Kvety – Katka Búdová

            Coop Jednota

            Firma Printing International, Ing. Jaroslav Slovák

            Firma Aplitec

            Firma Ockon

            Firma Siloking

            Firma Bowix

            Firma Berto

            Firma Frikas

            Pani Kvaššayová

             

            Fotoalbum

        • List Ježiškovi
          • List Ježiškovi

          • Blíži sa čas Vianoc a naši najmenší majú plnú hlávku toho, čo by si priali pod stromček na Vianoce. Je to bábika? Auto? Lego? V ŠKD sme sa rozhodli, že svoje tajomstvá a želania napíšeme Ježiškovi. Deti dostali papier s názvom List Ježiškovi a svoje priania mohli napísať alebo nakresliť. Všetci usilovne kreslili, písali, vzájomne si pomáhali a podporovali sa.

            S napísanými listami pre Ježiška sme sa vybrali na poštu, kde nás privítali milé a ochotné tety poštárky. Každý sám si nalepil poštovú známku a odovzdal tete poštárke, ktorá obálku opečiatkovala. Po odovzdaní všetkých listov sme sa poďakovali, pozdravili a vrátili sa späť do školy.

            Po ceste sme zamávali vianočnému stromčeku pred obecným úradom a pozreli si Betlehem pri kultúrnom dome.

            Deti celou cestou preberali dnešný veľký deň a už teraz nedočkavo čakajú, kedy im Ježiško odpíše.

            Veronika Šimkovičová

        • Súťaž „MÔJ FAREBNÝ SVET“ - úspech!
          • Súťaž „MÔJ FAREBNÝ SVET“ - úspech!

          • Milý výherca, ďakujeme Ti, že si sa zapojil do našej súťaže v kreslení pre všetky šikovné deti, ktorú sme organizovali naprieč celým Slovenskom. Sme nesmierne radi, že si nám zaslal svoju vymaľovanú súťažnú pohľadnicu – maľovanku a tým si nám preukázal, že svoj voľný čas vieš tráviť aj inak, ako len na mobile, či pred televíziou alebo počítačom.

            Výhercom sa stal každý, kto sa do súťaže zapojil a prostredníctvom maľovania si rozvíjal svoj talent. Na Teba (Sofinka Voltemarová, ŠKD) sa usmialo navyše ešte aj šťastie a bola si spomedzi všetkých súťažiacich vyžrebovaná.

            Veríme, že výhra, ktorú Ti posielame, Ťa poteší.

            S priateľským pozdravom

            Ing. Tomáš Cabúk

            predseda TJ Slávia Zákopčie

        • Ako som pomohol svojmu kamarátovi, ... ÚSPECH!
          • Ako som pomohol svojmu kamarátovi, ... ÚSPECH!

          • Dobrý deň,

            posielame výsledky (viď príloha) okresnej výtvarnej a literárnej súťaže "Ako som pomohol svojmu kamarátovi, ktorý je niečím iný." 

            Ďakujeme zúčastneným školám: Základná škola Záhorská Ves, Základná škola Malé Leváre, Spojená škola sv. Františka Assiského, Základná škola Záhorácka Malacky a Základná škola Zohor. 

            Zároveň pozývame všetkých ocenených na slávnostné odovzdávanie cien, ktoré sa uskutoční 16. 12. 2022 (piatok) o 9:00 v priestoroch CVČ Malacky. 

            S pozdravom

            CVČ Malacky

        • Mikulášsky stolnotenisový turnaj
          • Mikulášsky stolnotenisový turnaj

          • V piatok 2. decembra sa v telocvični miestnej základnej školy uskutočnil celoškolský turnaj stolnotenisového turnaja žiakov a žiačok 4. – 9. ročníka. Dovedna sa súťaže zúčastnilo 32 chlapcov a 5 dievčat.

            Dievčatá odohrali vzájomné stretnutia v spoločnej základnej skupine. Nebola núdza o prekvapivé stolnotenisové údery, nervy drásajúce výmeny a boj o každú loptičku. Celkovou víťazkou dievčenského pavúka sa napokon stala žiačka IV.A triedy Natália Zvěřinová. Druhé miesto obsadila najstaršia účastníčka spomedzi žiačok Sarah Karabová (VII.A). Bronzový stupienok pre seba ukoristila až v poslednom zápase žiačka VI.A triedy Laura Strečanská.

            32 účastníkov. 8 základných skupín. 4 semifinalisti. 1 víťaz. Zápletka, za ktorú by sa nemusel hanbiť žiadny hollywoodsky režisér, si pripravili súťažiaci vylosovaní v chlapčenskom pavúku turnaja. Bez straty setu turnaj opanoval žiak V.A triedy Richard Danihel. Vo finále porazil žiaka IX.A triedy Adama Šišuláka. Bronz si na krk zavesil Filip Kňaze, žiak VIII.A triedy.

            Všetkým účastníkom a účastníčkam stolnotenisového turnaja ďakujeme za účasť a víťazom srdečne gratulujeme! Poďakovanie patrí taktiež všetkým, ktorí sa spolupodieľali na organizácii športového dopoludnia, vrátane pani riaditeľky a pána trénera Jána Bilského.

            Tešíme sa na florbalový turnaj, ktorý nás čaká už 19. decembra!

            Mgr. Dávid Malík

            Fotoalbum

        • Geografická olympiáda - školské kolo
          • Geografická olympiáda - školské kolo

          • V stredu 23. novembra 2022 sa v našej škole uskutočnilo školské kolo geografickej olympiády. Súťažilo sa dištančnou formou. Do školského kola sa zapojili žiaci 5. – 9. ročníka. Organizátor súťaže si pre našich žiakov pripravil online test prostredníctvom platformy EduPage, v ktorom preveril ich vedomosti o faune, flóre, zemepisných zaujímavostiach a čarovných kútoch našej planéty. 

            Medzi úspešných riešiteľov sa zaradilo až 18 našich žiakov. Kategóriu G ovládli žiaci piateho ročníka. Do okresného kola postúpil Richard Danihel, ktorý sa umiestnil na prvom mieste. Druhé miesto obsadila Sabrinka Danihelová a na treťom mieste skončil Matyáš Šaub. Ďalšími úspešnými riešiteľmi v tejto kategórii boli ich spolužiaci Fábio Ján AľušikŠimon Daráž.

            Úspešnými riešiteľmi v kategórii F, ktorí postupujú do okresného kola, sa stali žiačky VI.A a VII.A  triedy. Na prvom mieste sa umiestnila Laura Strečanská (VI. A), na druhom mieste sa umiestila Nina Horváthová (VII. A) a na treťom mieste Viktória Kňazeová (VII. A). Ďalšími úspešnými riešiteľmi v tejto kategórii boli Nela Nerádová (VII.A), Jaroslav Danihel (VII. A), Rebeka Haviarová (VII. A) a Jakub Zvěřina (VII. B).         

            Kategórie E sa zúčastnili žiaci IX. A a VIII. A triedy. Na prvom mieste sa umiestnil Jakub Daniel Temer (VIII. A), na druhom mieste sa umiestnil Matej Varga (VIII. A) a na treťom mieste skončila deviatačka Alica Vašinová. Ďalšími úspešnými riešiteľmi v tejto kategórii boli žiaci IX. A triedy Veronika Klasová, Lucas Zábojník a Nina Nerádová.                    

            Úspešným riešiteľom srdečne blahoželáme a prajeme veľa úspechov v ďalšej  reprezentácii našej školy počas okresného kola!

            Mgr. Soňa Landlová

        • Svetový deň boja proti AIDS
          • Svetový deň boja proti AIDS

          • Prvého decembra si každoročne pripomíname Svetový deň boja proti AIDS. Jeho symbolom je červená stužka. Pripnutím červenej stužky vyjadrujeme solidaritu s ľuďmi, ktorí trpia infekciou HIV alebo ochorením AIDS.

            HIV je vírus ľudskej imunitnej nedostatočnosti. Napáda imunitný systém človeka, a tak znižuje obranyschopnosť voči ochoreniam. Terminálnym štádiom HIV infekcie je ochorenie AIDS – syndróm imunitnej nedostatočnosti, kedy sa objavujú mnohé zdravotné ťažkosti, oportúnne infekcie a onkologické ochorenia.

            Vírus HIV je aj naďalej jedným z hlavných globálnych problémov verejného zdravia a doteraz si vyžiadal približne 36,3 milióna životov. Chráňte si svoje zdravie!

             

            Mgr. Dávid Malík