• Čerstvé hlavičky
          • Čerstvé hlavičky

          • Našu školu sme zaregistrovali do 4. ročníka projektu Čerstvé hlavičky.

            O tom, ktoré základné a materské školy získajú ovocie a zeleninu na týždennej báze počas celého školského roka, rozhodne verejnosť hlasovaním.

            Informácie k hlasovaniu:

            Hlasovanie bude prebiehať od 28.4.-1.6.2022 na stránke www.cerstvehlavicky.sk

            Hlasovať:

            - môže ktokoľvek po tom, čo sa zaregistruje svojím emailom a telefónnym číslom na vyššie uvedenej stránke;

            - je možné každý deň, pričom každý deň je možné zahlasovať raz za školu a raz za škôlku. Teda každý môže v jeden deň odovzdať max. 2 hlasy (z toho 1 škole a 1 škôlke)

            - môžete nielen cez počítač, ale aj cez smartfóny.

            Návod ako sa na stránke registrovať a ako hlasovať:

        • Svätoplukovo kráľovstvo ožíva - oceňovanie!
          • Svätoplukovo kráľovstvo ožíva - oceňovanie!

          •  

            Slávnostné udelenie ocenení 13. ročníka celoslovenskej súťaže Svätoplukovo kráľovstvo ožíva, registrovanej na MŠVVaŠ SR, sa konalo 29. apríla 2022 v Dome Matice slovenskej v Nitre. Výhercov čakali nielen vecné ceny, ale aj kultúrny program ZUŠ Rosinského v Nitre, predstavenie vybraných víťazných prác a samostatná výstava z ich prác. Sponzor podujatia Diecézne múzeum v Nitre zase pozvaným výhercom otvorilo brány svojich expozícií. Návštevníci, najmä zo vzdialenejších kútov Slovenska, tak aj priamo spoznali veľkomoravskú históriu, ktorá v meste Nitra na nich dýcha z každého svojho zákutia.

            Sme pyšní na našich žiakov a pedagógov za skutočnosť, že naša škola bola úspešná v tejto celoslovenskej súťaži.

            V literárnej časti získali: 1. miesto Ninka Nerádová (VIII.A) a 3. miesto Danko Vaniš (VII.A). Gratulujeme a ďakujeme!

            Slávnostného oceňovania v Nitre sa zúčastnila Ninka Nerádová so svojimi rodičmi, ktorí prevzali cenu aj za Danka Vaniša.

            Ďakujeme Ninkiným rodičom, že si osobne užili jedinečný úspech svojej dcéry a ďakujeme aj za fotodokumentáciu z tejto úžasnej akcie!

            PaedDr. Ivica Pupiková

        • Hrdá škola - znovuotvorenie e-shopu!
          • Hrdá škola - znovuotvorenie e-shopu!

          •  

            Dobrý deň,

            radi by sme Vám predstavili jednu skvelú novinu - znovuotvorenie e-shopu!

            Naša škola si nechala vytvoriť svoju vlastnú voľnočasovú kolekciu oblečenia, ktorej náhľad vidíte nižšie a ktorú je možné si aktuálne zaobstarať v našom eshope tu: https://www.kraloveskoly.cz/zahorskaves/

            Objednávanie je už spustené a bude možné až do 15. 5. 2022. Nasledujúci deň sa eshop uzatvorí a objednané veci pôjdu do výroby. Neváhajte preto, ak si chcete zadovážiť ten svoj kúsok zo školskej kolekcie!

            Dúfame, že z nej budete mať rovnakú radosť ako máme my!

            S pozdravom a prianím krásneho dňa

            vedenie školy

        • Kúzelná fyzika
          • Kúzelná fyzika

          •  

            Dnes sme u nás v škole privítali pána učiteľa Mgr. Michala Figuru. Tento pán učiteľ sa rozhodol priblížiť fyziku žiakom pomocou zábavno-vzdelávacieho programu. Dozvedeli sa čo je gyroskop, ako fungovali prvé fontány, ako môžeme využiť magnety, koľko váži vlak, ako sa miešajú farby. Mladší žiaci si pomysleli, že prišiel kúzelník. No počas programu zistili, že pán učiteľ len využíva deje, s ktorými sa stretávajú v bežnom živote. Bolo zaujímavé koľko pojmov už žiaci poznali. Kúzelná fyzika sa dá chápať ako príprava na prírodné vedy, aby sa žiaci na fyziku tešili a nebáli sa jej.

            Mgr. Pavlína Janotková

        • Zber papiera - vyhodnotenie!
          • Zber papiera - vyhodnotenie!

          •  

            Žiaci základnej školy spoločne so svojimi rodičmi a pedagógmi opäť raz preukázali, že im osud našej planéty nie je ľahostajný. Dôkazom toho je zber papiera, ktorý sa uskutočnil v termíne od 25.4. – 29.4.2022

            Všetky triedy spolu priniesli viac ako 3610 kg papiera!

            V rámci hodnotenia tried sa na 1. mieste umiestnili žiaci II.A triedy, ktorí priniesli spoločne až 677,95 kg papiera. Strieborný stupienok obsadili žiaci IV. A triedy (520,65 kg) a najmladší, no zato veľmi usilovní žiaci z I. B triedy obsadili 3. miesto (447,7 kg).

             

            Najlepší jednotlivec pochádza taktiež z víťazného kolektívu. Stala sa ním žiačka II.A triedy Ninka Gerenčerová, ktorá priniesla 400,65 kg. Trojicou najlepších dopĺňa Sabrinka Danihelová (329,75 kg) a Andrejka Tomášková (228,85 kg).

             

            Víťazom gratulujeme a v mene základnej školy ďakujeme všetkým rodičom a občanom našej obce, ktorí sa spolupodieľajú na výchove a vzdelávaní našich žiakov aj prostredníctvom podobnej environmentálnej aktivity!

             

            Vyhodnotenie triedy:

            1.miesto II.A (677,95 kg)

            2.miesto IV.A (520,65 kg)

            3.miesto I.B (447,7 kg)

             

            Vyhodnotenie jednotlivci

            1.miesto Ninka Gerenčerová – II.A (400,65 kg)

            2.miesto Sabrinka Danihelová – IV.A (329,75 kg)

            3.miesto Andrejka Tomášková – VII.B (228,85 kg)

             

            Mgr. Lenka Liščáková

        • MINICOOL VOLLEY - ÚSPECH!
          • MINICOOL VOLLEY - ÚSPECH!

          •  

            Postup do krajského kola!

            Žiaci našej základnej školy sa v stredu 27. apríla zúčastnili okresného kola v MINICOOL volejbale. Dejiskom turnaja bola miestna základná škola v Studienke. A slávili úspech! Po víťazstve nad domácimi žiakmi v pomere 2:0 na sety a následnom zdolaní ZŠ Závod rovnakým výsledkom sa predstavia v krajskom kole, ktoré by sa malo odohrať v máji tohto roka. Za úspešnú a vzornú reprezentáciu našej základnej školy ďakujeme Patrikovi Šarközymu (VI.A), Borisovi Šimkovičovi ml. (VI.B), Filipovi Kňazemu, Jakubovi Malíkovi a Michaelovi Margušovi (všetci VII.A).

             

            Mgr. Dávid Malík

        • Zber papiera
          • Zber papiera

          • Žiaci budú zbierať papier v obci vo štvrtok 28. apríla 2022.

            Riaditeľstvo Základnej školy v Záhorskej Vsi vyhlasuje zber papiera, ktorý sa uskutoční v dňoch od pondelka 25. apríla do piatka 29. apríla 2022. Zberný kontajner bude umiestnený v areáli školy pri ihrisku. Balíky papiera musia byť zviazané s uvedeným menom žiaka. Papier môžete nosiť v nasledujúcich termínoch:

            pondelok až  štvrtok od 13.00  do 15.00 h a piatok do 12.00 h.

            Žiaci budú zbierať papier v obci vo štvrtok 28. apríla 2022.

        • Okresné kolo biologickej olympiády
          • Okresné kolo biologickej olympiády

          • Vo štvrtok 21. apríla 2022 sa žiaci 7. ročníka našej základnej školy, Filip Kňaze a Matej Varga, zúčastnili okresného kola biologickej olympiády v neďalekých Malackách. Naši žiaci sa napokon nestali úspešnými riešiteľmi, ale nazbierali množstvo nových skúseností, ktoré môžu zúročiť v nasledujúcich školských rokoch a to nielen v rámci hodín biológie. Za vzornú reprezentáciu našej školy ďakujeme.

             

            Mgr. Lenka Liščáková

        • Deň Zeme
          • Deň Zeme

          • Dňa 22. apríla si celý svet pripomína Svetový deň Zeme. Pripomenuli sme si ho aj my krátkou rozhlasovou reláciou a množstvom aktivít. Žiaci prvého stupňa vytvorili krásne dielka s tematikou Dňa Zeme, siali do črepníkov v triede a sadili v školskej záhrade rôzne druhy zeleniny a kvietkov. Zapisovali myšlienky pre našu Zem na srdiečka, pásiky papiera a následne z nich vytvorili strom, lepili ich okolo zemegule, ktorú si sami nakreslili alebo ich pripli panáčikovi Zemeguľkovi. Mapovali prírodu papierovými rámikmi v tvare palca hore a dole, čo sa im v blízkom okolí páčilo a čo nie. Založili experiment, ako dlho sa rozkladá rôzny odpad v prírode, vyrábali škriatkov Recyklónikov recyklovaním plastových fliaš. A ako všetky deti, tak aj tie naše sa radi hrajú v piesku alebo so zemou a miešajú ich s vodou, tak i deti v ŠKD si takto pripravili blato, vložili doň semienko a vygúľali v dlani guľôčku. Nechali ju vyschnúť a ďalší deň zahodili v prírode ako kamienok. Neskôr by im mala z každej guľôčky vyrásť rastlinka. V triedach sa veľa rozprávali ako pomôcť prírode a našej Zemi.  Všetky aktivity počas Dňa Zeme mali spoločný cieľ, aby sa deti dozvedeli o planéte Zem, o tom aká je pre nás vzácna a ako ju svojím pričinením chrániť.

            Mgr. Lenka Liščáková, p. učiteľky 1. stupňa a ŠKD

            Fotoalbum

        • MIDICOOL VOLLEY - staršie žiačky
          • MIDICOOL VOLLEY - staršie žiačky

          • V piatok  22. apríla 2022 sa žiačky 8. a 9. ročníka zúčastnili základného kola MIDICOOL volejbalu starších žiačok, ktoré sa uskutočnilo v ZŠ Studienka. Do hry nastúpili družstvá zo ZŠ Studienka, Závod, Kuchyňa a Záhorská Ves. Našu základnú školu reprezentovali žiačky VIII. A triedy – Veronika Klasová, Viktória Olejková, Alica Vašinová a žiačky IX. A triedy – Lucia Nerádová a Viktória Homovych. V silnej konkurencii sa naše dievčence umiestnili na peknom 3. mieste.  Všetkým žiačkam srdečne blahoželáme ďakujeme za vzornú reprezentáciu našej školy! 

            Mgr. Soňa Landlová

        • Okresné kolo stolnotenisového turnaja
          • Okresné kolo stolnotenisového turnaja

          • Vo štvrtok 21. apríla 2022 sa žiaci našej základnej školy zúčastnili okresného kola súťaže v stolnom tenise, ktoré sa uskutočnilo v neďalekých Malackách. Našu základnú školu reprezentovali Michael Marguš (VII.A), Patrik Pavol Marguš a Jiří Zvěřina ml. (obaja IX.A). Svoju turnajovú cestu odštartovali hladkou prehrou proti ZŠ Záhorácka Malacky v pomere 0:3. Nasledovalo zaujímavé derby stretnutie so ZŠ Jakubov, ktoré napriek dobre rozohraným partiám z našej strany ovládol napokon súper po výsledku 0:3. Na body a vylepšenie tabuľkového postavenia sme siahali až v poslednom zápase skupiny proti ZŠ Závod. Len zopár loptičiek a strata koncentrácie v kľúčových momentoch napokon rozhodli o našej tretej prehre po výsledku 1:3. Turnaj sa pre nás napokon skončil už po súbojoch v základných skupinách. Ďakujeme žiakom za vzornú reprezentáciu školy!

             

            Mgr. Dávid Malik

        • MIDICOOL VOLLEY - chlapci
          • MIDICOOL VOLLEY - chlapci

          • Základné kolo MIDICOOL volejbalu

            V stredu 20. apríla 2022 sa žiaci 9. ročníka zúčastnili základného kola MIDICOOL volejbalu chlapcov na miestnej základnej škole Tupolevova v Bratislave. V konkurencii ostatných bratislavských škôl obsadili napokon 4. miesto. Našu základnú školu reprezentovali Izmael Malík, Marek Malík, Patrik Pavol Marguš, Viliam Tesár ml. a Jiří Zvěřina ml (všetci IX.A). Všetkým žiakom ďakujeme za vzornú reprezentáciu našej školy!

             

            Mgr. Dávid Malík

        • Školský pohár mladších žiakov vo futbale
          • Školský pohár mladších žiakov vo futbale

          • V stredu 20. apríla 2022 sa na umelej tráve, neďaleko miestnej základnej školy v Jakubove, konalo základné kolo Školského pohára mladších žiakov vo futbale. Účastníkom turnaja bola aj naša škola a počínala si úspešne!

            V úvodnom stretnutí sme síce podľahli celkovému víťazovi, domácej ZŠ Jakubov, po výsledku 5:1, ale išlo o jediné zakopnutie v podaní našich reprezentantov. V nasledujúcom dueli sme totiž po suverénnych vystúpeniach zdolali ZŠ Gajary po výsledku 7:1 a ZŠ Vysokú pri Morave po výsledku 9:2. Obsadili sme tak 2. postupové miesto a v máji na nás čaká okresné kolo Školského pohára mladších žiakov vo futbale!

            Za vzornú a úspešnú reprezentáciu ďakujeme Danielovi Očenášovi (V.A), Romanovi Karovičovi, Patrikovi Šarközymu (obaja VI.A), Andrejovi Rehákovi, Borisovi Šimkovičovi ml., Máriovi Šušukovi (všetci VI.B), Michalovi Malíkovi a Michaelovi Margušovi (obaja VII.A).

             

            Mgr. Dávid Malík

        • Malí Majstri N
          • Malí Majstri N

          • Naši šiestaci sa zahrali na Majstra N.  Za domácu úlohu mali urobiť pokus Farebná kvapalinová veža a zistiť, ktorá tekutina má akú hustotu. Teoreticky sa naučili, ak má teleso menšiu hustotu ako kvapalina, do ktorej je umiestnené, pláva. Ak má teleso väčšiu hustotu ako daná kvapalina, potápa sa. A ak sa hustota telesa rovná hustote kvapaliny, teleso sa v nej vznáša.

            Na pokus Farebná kvapalinová veža potrebovali - čistý pohár, vodu, olej, med, tekuté mydlo, jar. Z týchto kvapalín si vytvorili farebnú vežu. Kvapaliny treba liať pomaly po stene nádoby do vrstiev, aby sa nezmiešali.

            Naučili sa, že kvapaliny v nádobe vytvoria vrstvy, podľa toho, akú majú hustotu. Dolu je kvapalina s najväčšou hustotou a smerom hore sa hustota kvapalín zmenšuje.

             

            Ľubica Hájek

        • Proforient - prechod žiakov zo základnej na strednú školu
          • Proforient - prechod žiakov zo základnej na strednú školu

          • Naši ôsmaci si možno ani neuvedomujú, že stoja pred jedným z najdôležitejších rozhodnutí vo svojom živote. Už v  tomto školskom roku sa predbežne rozhodujú urobiť prvý krok pre svoju budúcnosť. Budúci školský rok ich čaká rozhodovanie pre svet dospelých, svet práce. Preto treba venovať veľkú pozornosť, už teraz v ôsmom ročníku, pri  výbere strednej školy a voľbe povolania. Treba hľadať čo najviac informácií o tejto problematike, aby sa  rozhodli správne a zodpovedne. Chceme a záleží nám na tom, aby boli úspešní.

            Naši ôsmaci sa dňa 12.4.2022, v spolupráci CPPPaP Malacky zúčastnili prednášky – Proforient - prechod žiakov zo ZŠ na SŠ. Pod týmto názvom  rozumieme celý rad činností, ktorý zabezpečuje proces ukončenia štúdia v základnej škole a jeho pokračovanie na strednej škole. Naši žiaci si často kladú otázky:

            • Bude ma škola baviť? 
            • Mám šancu zvládnuť štúdium? 
            • Ktoré sú profilové predmety? 
            • Nemám s nimi problémy? 
            • Aký mám vzťah k učeniu? 
            • Som študijný typ? 
            • Ako mi ide učenie? 
            • Aké mám známky? 
            • Robím radšej niečo praktické alebo mám radšej knihy a vedomosti? 
            • Akú úroveň kvalifikácie chcem dosiahnuť? 
            • Ako ma vidia učitelia a rodičia? 
            • Ako dlho sa budem pripravovať na povolanie ? 
            • Bude štúdium finančne náročné? 
            • Mám šance sa po škole uplatniť? 
            • Mám šancu dostať sa na školu? 

            Pomocou dotazníkov, ktoré žiaci vypĺňali (Semafor, Čomu sa chcete venovať, Moje záujmy, Osobnostný dotazník), sa po vyhodnotení dozvedeli aké sú ich záujmy, čomu by sa chceli venovať, akí sú typ človeka.

            A teraz je len na žiakoch vybrať si správnu strednú školu, v ktorej budú rozvíjať svoje vedomosti, v ktorej vidia budúcnosť, bude ich baviť a napĺňať. 

            Mgr. Ľubica Hájek

             

        • Okresné kolo súťaže Minicool Volley - mladšie žiačky
          • Okresné kolo súťaže Minicool Volley - mladšie žiačky

          • Dňa 11. apríla 2022 sa zúčastnili žiačky 6.ročníka - Viktória Kňazeová, Laura Sithová, Tatiana Tomášková, Ivana Balážová, Rebeka Haviarová a Dominika Balážová okresného kola vo volejbale - Minicool Volley v Základnej škole Dr. Jozefa Dérera v Malackách. Účastníkmi okresného kola boli Základná škola Záhorácka Malacky , Základná škola Dr. Jozefa Dérera a Základná škola Záhorská Ves.

            Súťaž sa niesla v príjemnom a priateľskom prostredí. Naše žiačky získavali nové skúsenosti a ukázali svoju bojovnosť a odhodlanie. 

            Ďakujeme za vzornú účasť a reprezentáciu školy!

             

            Zuzana Látal

        • Spoznávame regionálnu históriu
          • Spoznávame regionálnu históriu

          • V mesiacoch marec a apríl sa jednotlivé ročníky 2. stupňa našej základnej školy zúčastnili exkurzie do neďalekých Malaciek. Ich cieľovými destináciami sa stali Múzeum Michala Tillnera a Zámocký kaštieľ. Žiaci a žiačky 5. – 9. ročníka sa oboznámili s regionálnou históriou mesta Malacky, spoznali legendy a mýty šľachtického rodu Pálffyovcov, preskúmali zákutia bývalej nemocnice či tajomnej kaplnky a vyskúšali si život obyčajného človeka na prelome storočí. Aj touto cestou sa chceme poďakovať všetkým pracovníkom Múzea Michala Tillnera v Malackách za ich erudovaný výklad a trpezlivosť pri zodpovedaní zvedavých detských otázok. Tešíme sa na spoznávanie ďalších krás nášho milovaného Záhoria!

             

            Mgr. Dávid Malík

        • Super Florbal DETI - Medzinárodný deň florbalu - 12.04.2022
          • Super Florbal DETI - Medzinárodný deň florbalu - 12.04.2022

          • Medzinárodný deň florbalu v našej škole

                        V utorok 12. apríla sa pod heslom „Všetci s florbalkami do školy“ uskutočnil v našej základnej škole Medzinárodný deň florbalu. Žiačky a žiaci 1. až 9. ročníka sa spoločne so svojimi triednymi pani učiteľkami a pánmi učiteľmi oboznámili s pravidlami a hernými činnosťami aktuálne jedného z najpopulárnejších a cenovo najdostupnejších kolektívnych indoorových športov na Slovensku. Starší a technicky zdatnejší žiaci predviedli svoje športové umenie na hodinách telesnej a športovej výchovy a záujmovom útvare Miniflorbal.

             

            Mgr. Dávid Malík

            Fotoalbum