• Čert a Káča v SND
          • Čert a Káča v SND

          •        Záver školského roka sa často viaže so zážitkovými  aktivitami. Inak tomu nebolo i u nás.

                 Dňa 31.5. 2022 sa žiaci druhého stupňa našej školy zúčastnili výletu do Slovenského národného divadla v Bratislave. Špeciálne pre deti bolo pripravené divadelné predstavenie Čert a Káča. Mnohí tak mali možnosť po prvý raz vo svojom živote zažiť na vlastnej koži operu.  Opera Čert a Káča Antonína Dvořáka je česká rozprávková opera, ktorú niektorí poznali z jej starého filmového spracovania. Táto nová interpretácia česko - slovenského tímu je plná nielen morálneho posolstva, ale i akrobatického pohybu i humoru, čo deti neskutočne upútalo.

            Po predstavení nás pán vodič odviezol ešte i do McDonald´s, takže si deti naplnili i hladné brušká a spokojní sme sa vracali domov.

                 Predstavenie sme si po dlhšej pauze, ktorú spôsobila pandémia, náramne užili a dúfame, že o rok sa vyberieme zas.

            Mgr. Jana Báchorová, Ana Filko

        • Vyhodnotenie celoslovenskej súťaže detí vo výtvarnom prejave za školský rok 2021/2022 - úspech!
          • Vyhodnotenie celoslovenskej súťaže detí vo výtvarnom prejave za školský rok 2021/2022 - úspech!

          • Dobrovoľná požiarna ochrana SR a Republiková komisia mládeže DPO SR vyhlásili v školskom roku 2021/2022 19. ročník celoslovenskej súťaže detí vo výtvarnom prejave na tému „Pomoc hasičov pri pandémii“. Na Sekretariát DPO SR bolo zaslaných spolu 296 výtvarných prác, ktoré zvíťazili v územných kolách. Do súťaže sa celkovo zapojilo 2 639 detí a to z 311 škôl, mimoškolských zariadení a DHZ. Komisia vykonala vyhodnotenie celoslovenskej súťaže detí vo výtvarnom prejave za školský rok 2021/2022 v nasledujúcom poradí:

            I. Kategória (materské školy)

            1. miesto: Šárka Brádlerová, MŠ Oščadnica

            2. miesto: Nina Lecká, MŠ Starý Tekov

            3. miesto: Adam Dzurňák, ZŠ s MŠ Vikartovce

            II. kategória (1. – 4. ročník)

            1. miesto: Sabína Šeptáková, ZŠ Jovsa

            2. miesto: Stephanie Bodžárová, ZŠ s MŠ Veľký Krtíš

            3. miesto: Oliver Stanko, ZŠ Myjava

            III. kategória (5. – 9. ročník)

            1. miesto: Nina Nerádová, ZŠ Záhorská Ves

            2. miesto: Natália Králiková, DHZ Čunovo

            3. miesto: Michaela Nela Zreničíková, ZŠ s MŠ Uhrove

            Veľmi sa tešíme, gratulujeme Ninke Nerádovej (VIII.A) a ďakujeme pani učiteľke Mgr. Soni Landlovej!

            Fotoalbum 

        • Turnaj olympijských nádejí v boxe
          • Turnaj olympijských nádejí v boxe

          • V dňoch 21. a 22.5. 2022 sa konal v Devínskej Novej Vsi Medzinárodný turnaj olympijských nádejí v boxe. Žiak našej školy Mário Galba (VII.A) získal vo svojej kategórii krásne 1. miesto.

            Máriovi srdečné blahoželáme a želáme veľa ďalších športových úspechov!

        • MINI COOL VOLLEY chlapci - krajské kolo - ÚSPECH!
          • MINI COOL VOLLEY chlapci - krajské kolo - ÚSPECH!

          • Koňare, traste sa, Záhoráci prichádzajú!

                        V stredu 25. mája sa na miestnej základnej škole v Studienke konalo krajské oblastné finále chlapcov a dievčat v MINICOOL VOLLEY. Našu základnú školu reprezentovali Patrik Šarközy (VI.A), Boris Šimkovič ml. (VI.B), Filip Kňaze, Michael Marguš a Jakub Malík (všetci VII.A). Trojkový volejbal v podaní našich mladších žiakov zaznamenal nebývalý úspech. V úvodnom stretnutí sme v dramatickej koncovke porazili ZŠ Dr. Jozefa Dérera v Malackách v pomere 2:1 na sety. Nasledovali dve pohodlné víťazstvá nad trnavským Spartakom (ZŠ Trnava) a ZŠ Zlaté Klasy po výsledkoch zhodne 2:0. V zápase o celkové víťazstvo na turnaji sme v priamom súboji podľahli ZŠ Sereď po výsledku 0:2. Napriek tomu sme obsadili strieborný stupienok a kvalifikovali sa po prvýkrát v histórii na celoslovenské finále MINICOOL VOLLEY mladších žiakov, ktoré sa koná 7. – 8. júna 2022 v ďalekom Prešove. Našim chlapcom ďakujeme za vzornú a úspešnú reprezentáciu!

            Mgr. Dávid Malík

            Fotoalbum

        • Škola v prírode DONOVALY
          • Škola v prírode DONOVALY

          •            V dňoch 23.5. – 27.5. 2022 sa 38 žiakov našej školy spolu so svojimi učiteľkami zúčastnilo úžasnej rozprávkovej školy v prírode v srdci turistami vyhľadávanej a obľúbenej horskej oblasti Donovaly. Táto škola ponúkla našim malým školákom množstvo kráľovských zážitkov. Čerstvý horský vzduch, zelené lúky a čarovný les boli tou najlepšou kombináciou pre príjemne strávené dni v ozajstnej škole v prírode.

            Deti mali možnosť ocitnúť sa v ozajstnom kráľovstve, putovať rozprávkovým lesom, či objavovať všetky čarovné zákutia, ktoré táto krásna a vybudovaná horská oblasť ponúka. Súčasťou pobytu bola aj návšteva rozprávkovej krajinky HABAKUKY, ktorá je jednou z najvyhľadávanejších atrakcií pre deti na Slovensku, tvoria ju domčeky v štýle ľudovo-fantazijnej architektúry, ale aj návšteva Vlkolínca, pozostávajúceho z typických zrubových domčekov. Táto podhorská osada je od roku 1993 zapísaná do Zoznamu Svetového dedičstva UNESCO.

            Okrem bohatého dopoludňajšieho aj popoludňajšieho programu si deti mohli užiť aj večerný program plný hier a tanca. Na rozlúčkovom večernom programe dokonca padla aj nejedna slzička a deti sa už teraz tešia na ďalšiu školu v prírode.

            Mgr. Adriána Kiseľová

            Fotoalbum

        • Škola v prírode - poďakovanie!
          • Škola v prírode - poďakovanie!

          • Príprava na školu v prírode vrcholí a my máme milú povinnosť vyjadriť poďakovanie rodičom Ninky Vongrej, mamičke Sofinky Voltemarovej, rodičom detí Romanky a Martinka Maxianových, rodičom Melanky Nosekovej, rodičom Matúška Poláška, rodičom Miušky Miklušičákovej, rodičom Dominika Tomana, firme Ness, pánovi Petrovi Ševcovovi, pánovi Romanovi Hájekovi za pozornosti, ktoré spríjemnia pobyt v škole v prírode všetkým deťom!

            Ďakujeme!

            PaedDr. Ivica Pupiková

        • Vyhraj IT techniku pre našu školu
          • Vyhraj IT techniku pre našu školu

          • SPOZNAJ NAŠE SLOVENSKO A HLASUJ ZA IT VÝHRU PRE NAŠU ŠKOLU

            Pravidlá súťaže | Maľované Slovensko | Lidl

            Počas času konania súťaže obdržia zákazníci, uskutočňujúci nákupy v predajniach spoločnosti Lidl v súlade s pravidlami marketingovej akcie „Slovenskô ako maľované“, hlasovacie kartičky s unikátnymi hlasovacími kódmi pre účely tejto súťaže.

            Zákazník môže svoj unikátny hlasovací kód v čase konania súťaže zaregistrovať na stránke www.malovaneslovensko.sk a odovzdať škole svoj hlas. Na hlasy odovzdané po čase konania súťaže sa neprihliadne. Zákazník sa môže hlasovania zúčastniť aj opätovne každou obdržanou hlasovacou kartičkou.

            Súťaž prebieha v čase od 02.05.2022 (00:00:00) – 30.06.2022 (23:59:59).

            Ďakujeme!

        • Slávik Slovenska - školské kolo
          • Slávik Slovenska - školské kolo

          • Je to už 30. ročník speváckej súťaže detí a mládeže v interpretácii ľudovej piesne. Táto súťaž má krásnu a bohatú históriu. Jeho tvorcami a zakladateľmi  sú operný spevák Peter Dvorský a Peter Štilich. Veria a dúfajú, že slávičí hlások, ktorý vychádza z hrdielok tých najjemnejších a najkrajších ľudských bytostí – našich detí – nikdy nezanikne! Že v ňom neumĺkne poklad, ktorý je v našich srdciach prítomný kdekoľvek sme – krištáľovo čistá slovenská ľudová pieseň!

            Slávik Slovenska sa po dvojročnej odmlke konal aj v našej škole. Žiaci si vybrali jednu pieseň zo Spevníčka a jednu podľa vlastného výberu. Súťaže sa zúčastnili žiaci 1. až 6. ročníka. V prvej kategórii to boli žiaci 1. až 3. ročník a v druhej  kategórii to boli žiaci  4. až 6. ročník. Bolo ťažké vybrať toho naj, keď všetci sa snažili spievať čo najlepšie. Nakoniec sa porota zhodla a tu máme víťazov.

            V 1. kategórii sa umiestnili žiaci:

            1. Zara Grujbárová (III.A)
            2. Timea Byhariová (I.B), Melisa Vrbová (I.A)
            3. Matúš Polaško (II.A)

            V 2. kategórii sa umiestnili žiaci:

            1. Laura Strečanská (V.A)
            2. Viktória Kňazeová (VI.A)
            3. Zuzana Danielová (IV.A)

            Rozhodli sme sa vyhodnotiť aj kategóriu chlapcov. Spievali veľmi pekne.

            1. Fábio Ján Aľušík (IV.A)
            2. Richard Danihel (IV.A)
            3. Marko Bobák (III.A)

            Výhercom gratulujeme!

            Mgr. Ľubica Hájek

            Fotoalbum

        • Študijné voľno!
          • Študijné voľno!

          • Dňa 18. mája 2022 (streda) udeľuje riaditeľka školy žiakom 6. až 9. ročníka  študijné voľno z dôvodu testovania piatakov - Testovanie 5.

        • Super Florbal turnaj
          • Super Florbal turnaj

          • V utorok 17. mája sa žiaci 4. a 5. ročníka zúčastnili okresného kola florbalovej súťaže SUPER FLORBAL DETI v neďalekých Malackách. Prvým súperom bola ZŠ Stupava, ktorá vo svojich radoch ukrýva viacero mládežníckych florbalistov . Naši chlapci však podali bojovný výkon a siahali na zisk bodu pri tesnej prehre 6:8. V súboji o 2. miesto neuspeli proti domácej ZŠ Dr. J. Dérera v Malackách, ktorej podľahli po výsledku 8:13. Za vzornú reprezentáciu školy ďakujeme Jánovi Fábiovi Aľušíkovi, Richardovi Danihelovi, Šimonovi Darážovi, Lukášovi Demeterovi (všetci IV.A), Martinovi Bušovi, Markovi Alexovi Korychovi a Lukášovi Šarközymu (všetci V.A).

             

            Mgr. Dávid Malík

        • Atletika - obvodné kolo v Malackách
          • Atletika - obvodné kolo v Malackách

          • Štvorboj mladších žiakov a mladších žiačok

            V pondelok 16. mája sa na miestnej základnej škole Záhorácka v Malackách konal štvorboj mladších žiačok a žiakov. Dovedna 8 základných škôl z okresu Malacky vyslalo do boja takmer 80 súťažiacich, medzi ktorými nechýbali ani žiaci našej základnej školy. Dievčenskú zostavu tvorili Viktória Kňazeová (VI.A), Ivana Balážová, Laura Sithová (obe VI.B) Viktoriia Homovych (IX.A). Žiačky súťažili v behu na 60 m a 600 m, skoku do diaľky a hode raketou. Mužské kvarteto nastúpilo v zložení Boris Šimkovič, Andrej Rehák (obaja VI.B), Filip Kňaze a Jakub Malík (obaja VIII.A). Chlapci súťažili v rovnakých disciplínach ako dievčatá, jediným rozdielom bol záverečný beh na 1000 m. Za zmienku stojí umiestnenie našich chlapcov v prvej desiatke v rámci bežeckých disciplín. Za vzornú reprezentáciu našim žiačkam a žiakom ďakujeme.

            Mgr. Dávid Malík

            Fotoalbum

        • Deň rodiny
          • Deň rodiny

          • Báseň pre mamu

            Milujem ťa, mamka moja.
             Ty si pre mňa pevný strom.
             Fúkaš rany, nech sa hoja,
             prevádzaš ma životom.

            Z hniezda vzlietam, ako vtáča,
             ty mi pri tom pomáhaš,
             nech si krídla nenamáčam,
             lásku pre mňa stále máš.

              

            Druhá májová nedeľa už tradične patrí všetkým mamám. Tento rok si Deň matiek pripomíname 8. mája. Konečne po dvoch rokoch sme ho mohli sláviť v priestoroch našej školy spolu s našimi mamami a starými mamami. Deň matiek - je špeciálny čas povedať našim mamám, ako ich máme radi, čo pre nás znamenajú a vyjadriť im našu vďačnosť za všetko, čo pre nás urobili. Deti si preto pre mamičky pripravili prekvapenie v podobe krátkych vystúpení a vlastnoručne vyrobených darčekov.

            Deň matiek je deň, kedy sa vzdáva úcta matkám a materstvu. Je oslavovaný v rôzne dni na mnohých miestach po celom svete, vychádza z rôznych tradícií, napr. vo Veľkej Británii (štvrtá pôstna nedeľa), inak v arabských krajinách (21. marec) a mnoho ďalších. História Dňa matiek siaha až do obdobia antiky. V starovekom Grécku oslavovali ženu ako darkyňu života už 250 rokov pred n. l. v podobe slávností na počesť matky všetkých bohov – bohyne Rhey. Oslavy trvali obyčajne tri dni od 15. do 18. marca. Starovekí Rimania oslavovali sviatok Matronalia, ktorý bol zasvätený bohyni Juno.

            V novodobej histórii ľudstva sa Deň matiek dostal do povedomia na prelome 19. a 20. storočia, a to vďaka Američanke Anne Marie Jarvisovej, ktorá bojovala za práva matiek. Prvýkrát bol verejne slávený o rok neskôr. V roku 1914 vyhlásil vtedajší americký prezident Woodrow Wilson prvú oficiálnu oslavu Dňa matiek ako celonárodného sviatku, konajúci sa druhú májovú nedeľu.

            Tento deň dopĺňa Deň otcov, ktorý oslavuje otca a slávi sa vždy v tretiu júnovú nedeľu a Svetový deň rodiny (World Family Day), ktorý bol vyhlásený Organizáciou spojených národov (OSN) v roku 1993. Význam dňa rodiny spočíva v pripomenutí dôležitosti rodiny ako základnej stavebnej bunky spoločnosti. Súčasne je možnosťou, aby sa národné inštitúcie zaoberajúce sa touto problematikou zamysleli nad rodinnou politikou v danej krajine.

            Ďakujeme všetkým mamám a otcom za ich lásku a obetavosť a prajeme im, aby ich srdcia boli naplnené dobrom, radosťou a nádejou, aby sviatok matiek a otcov vydržal v našich mysliach a srdciach nielen v mesiaci máj a jún, ale aj po celý rok a to každý rok.

            Mgr. Adriána Kiseľová

            Fotoalbum

        • Návšteva SND - Narodil sa chrobáčik
          • Návšteva SND - Narodil sa chrobáčik

          • Žiaci 1. stupňa navštívili 11.5. 2022 baletné predstavenie plné roztancovaných chrobáčikov. Príbeh o nezbednom mušiakovi Svätojankovi sa odvíjal na pozadí striedania ročných období a večného kolobehu prírody. Rozprávkou sprevádzal deti ochranca lesa Pepe. Nádherne postavená divadelná scéna všetkých očarila, rovnako aj baletná choreografia. Deti nadšene pomáhali Svätojankovi odfúknuť pavúka, prežívali s ním všetky bláznivé a krásne dobrodružstvá. Baletným tanečníkom sa deti poďakovali neutíchajúcim potleskom. Z predstavenia si odniesli nádherný umelecký zážitok.

            Mgr. Diana Ševcovová

            Fotoalbum

        • Žiaci 2. stupňa na exkurzii v Múzeu holokaustu v Seredi
          • Žiaci 2. stupňa na exkurzii v Múzeu holokaustu v Seredi

          • „Kto nepozná históriu, je odsúdený na jej opakovanie.“

            Edmund Burke,

            Žiaci 5. – 9. ročníka sa 10. mája zúčastnili spoločne so svojimi pedagógmi exkurzie v Múzeu holokaustu, ktoré vzniklo v priestoroch bývalého pracovného a koncentračného tábora v Seredi. Predstavuje autentické miesto viažuce sa k tragickému obdobiu riešenia židovskej otázky na Slovensku počas druhej svetovej vojny. V múzeu nájdete vystavené dobové dokumenty, fotografie a predmety súvisiace s prenasledovaním Židov na území Slovenska. Jedným z vystavených artefaktov je aj dobytčí vagón, v ktorom deportovali Židov do koncentračného tábora Auschwitz. Expozičný komplex sa nachádza v piatich pôvodných budovách pracovného a koncentračného tábora pre Židov. Múzeum zároveň slúži aj ako pamätník zavraždeným Židom zo Slovenska, pričom len táborom v Seredi ich prešlo približne 16 000, z ktorých bola väčšina zavraždená počas holokaustu.  

            Súčasťou exkurzie bola aj prednáška na tému Prenasledovanie Židov počas obdobia Slovenského štátu (1938 – 1945). Žiaci sa počas nej oboznámili s erudovaným výkladom v podaní historika Mateja Beráneka, ktorý bol doplnený o audiovizuálne a interaktívne ukážky. 

             

            Mgr. Dávid Malík

            Fotoalbum

        • Jazykový kvet 2022 – ÚSPECH!
          • Jazykový kvet 2022 – ÚSPECH!

          • Počas prvého májového týždňa prebehlo krajské finále súťaže v prednese poézie a prózy v anglickom jazyku Jazykový kvet, do ktorého postúpil zo semifinálových kôl aj žiak našej školy Nikolas Mikulka (V.A). Nikolas sa v krajskom finále umiestnil na úžasnom prvom mieste a bude našu školu reprezentovať v celoslovenskom finále, ktoré sa uskutoční 10.6.2022 v Nitre.

            Nikolasovi gratulujeme a držíme palce vo finále!

            Ing. Mária Bobáková

        • KOMENSKÝ A MY – výtvarná súťaž
          • KOMENSKÝ A MY – výtvarná súťaž

          • Celoslovenská výtvarná súťaž pre žiakov ZŠ. Naši žiaci prvého a tretieho ročníka sa v ŠKD zapojili svojimi krásnymi výtvarnými prácami do celoslovenskej súťaže, ktorej témou je "DO VŠETKÝCH KRAJÍN SVETA". Prváci tvorili na tému „Zvieratá ďalekých krajín“ a tretiaci tvorili na tému „Mýtické a fantastické zvieratá a bytosti“.

            Ďakujeme všetkým zúčastneným žiakom za výtvarné dielka plné farieb a fantázie.

            Zuzana Látal

            Fotoalbum